Managed hosting door True

transtec neemt belang in Lapistor

 

Transtec heeft een aandelenbelang van 44 procent verworven in het Engelse Lapistor. Hiermee versterkt de leverancier haar OEM-activiteiten.

Transtec, met ttec Computers als Nederlandse en Belgische dochteronderneming, zet met de overname van Lapistor haar ‘expansiestrategie’ binnen het storage segment voort. Onlangs nam transtec al storagespecialist Triple Stor in Duitsland over. Triple Stor verkoopt via haar indirecte business kanaal servers en RAID systemen aan resellers en system vendors.
Volgens Dieter Weisshaar, CEO van transtec, zorgt het aandeel dat zijn bedrijf neemt in Lapistor voor ‘meer technologische expertise die winstgevendheid en voordelen voor de klant zal opleveren’. Toegang tot de Research & Development van Lapistor moet de positie van transtec met name op het gebied van OEM-activiteiten versterken. OEM-overeenkomsten vormen, naast de indirecte verkoop via VARs en system integrators en de directe verkoop, de ‘drie pilaren’-strategie van transtec. Lapistor produceert haar eigen merk RAID-systemen voor OEM-partners, waaronder transtec zich al bevond. transtec blijft echter haar eigen RAID systemen aanbieden aan specifieke klanten. In de herfst 2004 introduceert Lapistor een volledig nieuwe 4- en 16-poorts SATA RAID serie. Of het belang van 44 procent dat transtec in Lapistor nam, een meerderheidsbelang is, wil het bedrijf bevestigen noch ontkennen. ‘Tot onze spijt kunnen wij omwille van de vertrouwelijkheid geen verdere details onthullen,’ luidt de officiële reactie.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/291618). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.