Managed hosting door True

Imtech scoort tien grote Duitse orders

 

Ondanks de recessie lopen de zaken voor dienstverlener Imtech in Duitsland en Nederland nog goed. Via zijn Duitse dochteronderneming sleepte het bedrijf de afgelopen drie maanden bij de oosterburen enkele grote opdrachten binnen, voor in totaal zo'n 58 miljoen euro.

Automatiseerder Imtech heeft in de eerste drie maanden van 2009 tien grote contracten in Duitsland binnengehaald. In totaal is met de nieuwe opdrachten een bedrag van ongeveer 58 miljoen euro gemoeid. De Duitse dochteronderneming Fritz & Macziol strikte ondermeer vervoerder Deutsche Bahn, farmaceut Pfizer, koffieleverancier Melita en bandenfabrikant Continental.

Dezelfde oplossingen
De nieuwe Duitse opdrachten betreffen steeds ongeveer dezelfde oplossingen voor storage, business intelligence en virtualisatie, vertelt voorlichter Pieter Koenders van Imtech. "Het zijn steeds maatwerkpakketten waarmee software, hardware en diensten aan elkaar worden gekoppeld."

De dienstverlener probeert in elk land waarin hij actief is, ook aanwezig te zijn met ict-activiteiten. Naast ict levert Imtech vooral diensten voor industriële, elektrotechnische, mechanische en infrastructurele automatisering, zegt de woordvoerder. "De kennis die wij in de ict hebben, zetten we graag door naar onze andere diensten. Het is een soort kruisbestuiving."

Voet aan de grond
Fritz & Macziol werd in 2006 door Imtech gekocht om in Duitsland meer voet aan de grond te krijgen, vertelt de woordvoerder. Het was een dienstverlener die sterk is in bepaalde niches, maar tegenwoordig tot de top 10 automatiseerders van Duitsland behoort. Koenders: "De Duitse ict-markt is heel gefragmenteerd. Er zijn maar weinig dienstverleners die totaaloplossingen bieden."

Ondanks de economische neergang is het orderportolio in Duitsland dan ook nog goed gevuld, vertelt hij, en ook in Nederland ‘loopt het nog goed door'. "We merken hier wel dat de marge steeds meer onder druk staat. Organisaties moeten op hun budgetten letten en willen dus goedkopere dienstverlening." De voorlichter bevestigt dat sommige klanten de tarieven willen heronderhandelen. Ook met toeleveranciers onderhandelt de onderneming regelmatig over de prijzen. IBM en Microsoft zijn de belangrijkste leveranciers waarmee Imtech samenwerkt.

Het beursgenoteerde Imtech, waarvan het hoofdkantoor in Gouda staat, is een dienstverlener op het gebied van elektrotechniek, ict en werktuigbouw. Het bedrijf is onder andere actief in de sectoren industrie, infrastructuur, maritiem en telecom.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2908593). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.