Managed hosting door True

Portland Europe start nieuwe business unit

 

Distributeur Portland Europe heeft een nieuwe business unit gestart onder de naam Portland Organic IT.

Distributeur Portland Europe een nieuwe business unit gestart onder de naam Portland Organic IT. Kim van Brugge, algemeen directeur van Portland Europe, vertelt: "Dit betekent dat het leveren van software producten via IT dienstverleners en resellers aan zakelijk mkb-klanten wordt uitgebreidt met een business unit die de IT dienstverlener belevert en automatiseert. Portland Organic IT verkoopt dus niet via, maar aan de IT dienstverlener teneinde zijn dienstverlening op een hoger platform te tillen en zijn dagelijkse IT beheer taken zoveel mogelijk te automatiseren middels de software en diensten die Portland aanbiedt. Automatiseren van automatiserings bedrijven, dat is de kern."

De markt

Portland richt zich op de mkb IT-dienstverlener,aldus Van Brugge: "Deze dienstverlener heeft gemiddeld 10 medewerkers in dienst en speelt een regionale belangrijke rol. Zij beheren 25-50 lokale MKB klanten met tussen de 1000-2000 pc's en servers die ze in beheer (kunnen) hebben. In de Benelux zijn er 6500 dienstverleners. In de Benelux werken momenteel 200 dienstverleners met deze software. Na veel marktonderzoek, ook in het buitenland, kunnen wij niet anders concluderen dat IT dienstverleners en resellers moeten meegaan in deze veranderende markt willen ze kunnen blijven concureren met de dalende prijs per beheerde PC/server. De enige manier om zich te wapenen is om het aantal beheerde systemen per technische medewerker drastisch te verhogen."

Marketing

De propositie wordt apart "gebrand" als Portland Organic IT met het motto "U Manage the IT". Er is een aparte website (www.organicit.nl) , een specifiek leadgeneratie systeem, er worden (onafhankelijke) events georganiseerd en zal worden begeleid door een PR-offensief. Het eerste Managed Services Event 2009 "U Manage The IT" is op 22 april as in de Glazenruimte te Maarssen.

De software fabrikanten die de basis vormen voor het automatiseren van de IT dienstverlener:

· Kaseya - automatiseren van dagelijkse IT kerntaken, een service framework als basis voor de dienstverlening

· Autotask - Verkoop informatie (CRM), helpdesk en facturatie software. Maakt het mogelijk maakt alle werkzaamheden maandelijks automatisch te faktureren

· IASO- middels IASO online backup diensten aanbieden

· MXSweep - online antivirus en spam oplossing aanbieden, teneinde mailverkeer buiten de klant om te checken en schonen.

Van Brugge zegt dat er een aantal redenen zijn om samen met IT dienstverleners en resellers zaken te doen:

· Voorspelbare maandelijkse inkomsten door verkopen maandelijkse Service level contracten. Geen periodieke verkoop "dips"

· Alle software diensten zijn te "whitelabelen", dwz de dienstverlener kan de uitstraling van de dienst geheel conform zijn huisstijl aanpassen.

· De investering in de software wordt verdeeld over gemiddeld 36 maanden. Hiermee loopt de investering parallel aan het verkoopsucces.

· Alle 4 onderdelen zijn marktleiders en behoeven geen lange ingewikkelde opleidings- en/of certificeringsprogramma's.

· Wapenen tegen eventuele teruggang in omzet door enerzijds de kredietcrisis en anderzijds de teruglopende marges op verkopen van hard- en software. Een professionele geautomatiseerde serviceverlening obv maandelijkse facturatie biedt hier uitkomst.

Portland Software Distribution - bestaande business

De productverkoop loopt natuurlijk gewoon door, aldus van Brugge. "Sterker nog, deze unit zal verder worden uitgebreid met een unit manager en een extra verkoper. Nieuwe producten met hoog potentieel zullen ook in 2009 toegevoegd worden. Een deel van de producten die de basis vormen van Portland Organic IT zijn als sinds langere tijd onderdeel van het software distributie portfolio. We hebben al uitgebreide ervaring met deze producten."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2906275). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.