Managed hosting door True

Interview: CA interim chief executive Ken Cron

 

Ken Cron sprak tijdens CA World 2004 in Las Vegas met vnunet.com over de uitdagingen en kansen van het nieuwe managementteam van Computer Associates.

Cron werd op 26 april aangesteld als de nieuwe, zij het tijdelijke, CEO van CA nadat Sanjay Kumar afscheid nam van de Raad van Bestuur en zijn nieuwe functie als chief software architect betrok. Cron sprak met vnunet.com over zijn korte termijnplannen voor CA.

Wat zijn de grootste uitdagingen en kansen voor CA?
Er zijn een aantal uitdagingen en kansen. De interne onderzoeken naar de boekhoudpraktijken uit het verleden zijn afgerond en richten ons nu op de toekomst. Het onderzoek van de overheid duurt nog voort en we werken daar volledig aan mee. Ik denk dat we ondanks alles tot een oplossing kunnen komen.
Gedurende mijn termijn als interim CEO gaan we verder met de vorderingen die we gemaakt hebben op het gebied van klantrelaties. We hebben hier grote stappen gemaakt. Ook de productontwikkeling is veel strakker georganiseerd en beter geïntegreerd in de afgelopen paar jaar.

Gaat CA het CA World-evenement dit jaar met een sterker of zwakker managementteam in dan vóór het evenement van afgelopen jaar?
We leggen ons erop toe om het managementteam verder te ontwikkelen. Het feit dat Sanjay [Kumar] hier is als chief software architect is een voordeel voor het bedrijf. Hij is een groot goed en zal de productstrategie blijven leiden en de productvisie aan klanten blijven communiceren.
Ik denk en hoop dat ik ook waarde toevoeg. Lou Ranieri [Voorzitter van de Raad van Bestuur] voegt een groot talent en rijke ervaring toe. Mark Barrenechea [senior vice president, productontwikkeling] is succesvol in het overnemen van research and development. We hebben Yogesh Gupta als chief technology officer en Greg Corgan geeft leiding aan de verkoop en brengt daarvoor zijn ervaring bij IBM met zich mee. Jeff Clarke [chief financial officer en chief operating officer] heeft het fantastisch gedaan bij HP en Compaq en heeft nu al een grote invloed op CA. Door deze mensen hebben we waarde en kracht toegevoegd aan de bedrijfsleiding.

Sanjay Kumar moet nu aan u verantwoording afleggen. Welke doelstellingen heeft u hem meegegeven?
Sanjay gaat een bijdrage leveren aan het sturen van de productstrategie en -visie. Hij heeft een grote marktexpertise en een goede relatie met de markt. Ik heb Sanjay uitgedaagd om die expertise over te brengen op onze klanten en om die informatie terug te koppelen aan Yogesh Gupta, Mark Barrenechea en Russ Artzt [executive vice president, eTrust solutions] zodat zij kunnen beslissen welke richting CA op gaat. Sanjay is onze buitenman die informatie terugkoppelt van onze klanten zodat CA hen beter kan helpen. Mark, Russ en Yogesh zullen de producten ontwikkelen.

Wat zijn de drie belangrijkste krachten van CA?
Nummer één zijn de mensen. Ik ben sinds augustus 2002 bestuurslid en eerlijk gezegd weet je niet wat je moet verwachten wanneer je aantreedt. Maar als je onze medewerkers bezig ziet is het duidelijk dat zij ongelofelijk enthousiast en betrokken zijn.
Nummer twee zijn de producten en de technologie. Onze producten zijn hooggewaardeerd, bedrijfskritisch, belangrijk en verstrengeld met de activiteiten van onze klanten. We hebben een onderzoek waaruit blijkt dat volgens 96 procent van onze klanten de software van CA ofwel belangrijk of bedrijfskritisch is voor hun organisatie. Voor de markt is het tijdperk van managementsoftware aangebroken. IT-managers hebben dit soort software nodig om hun bedrijfsmiddelen in te zetten voor het waarmaken van de bedrijfsbehoeften. Deels door ontwerp en deels omdat dit nu eenmaal het gebied is waar we actief zijn, zijn wij goed gepositioneerd voor het tijdperk van managementsoftware.
Ons klantenbestand is de derde kracht van CA. 95 procent van de Fortune 500-bedrijven maakt gebruik van onze software. Wanneer deze bedrijven en grote overheidsinstellingen van mening zijn dat de software van CA bedrijfskritisch is voor hun organisaties, dan is dat klantenbestand fenomenaal.

Wat de zwaktes waar het bedrijf aan moet werken?
Zwaktes zijn ook kansen. Er is ruimte om blijvende prestatieverbeteringen in de organisatie uit te voeren. We kunnen stappen blijven nemen om nieuwe productsets te ontwikkelen die beter geïntegreerd zijn om zodoende meer waarde te creëren. We blijven de organisatie van zowel de indirecte als de directe verkoop ontwikkelen zodat we de markt beter kunnen benaderen. Er zijn ook nieuwe bedrijfsactiviteiten en we kijken goed naar alle kansen, inclusief overnamekansen. We willen meer assertief zijn niets uitsluiten.

Betekent dit ook het aannemen van opkomend talent in de open source markt?
Open source is ongelofelijk belangrijk voor CA en er zal op dat gebied interessant nieuws bekend gemaakt worden tijdens CA World deze week.

Hoeveel tijd spendeert u aan het zoeken naar een opvolger?
Dat is niet mijn werk, maar dat van de Raad van Bestuur en dat wilde ik ook zo. Het is mijn taak om het bedrijf te leiden.

Wat zijn de belangrijkste kwaliteiten die CA zoekt in de toekomstige CEO?
De Raad heeft ongetwijfeld een aantal criteria opgesteld, maar dat is nog niet afgerond. We zullen daar op een later moment over spreken. In ieder geval is de zoektocht al actief van start gegaan.

Waarom bent u geen kandidaat voor de functie?
Mijn interesse in, en relatie met CA was als bestuurslid. Ik heb toegezegd om de CEO-functie tijdelijk aan te nemen. De Raad weet dat ik hier zal blijven zitten, zo lang als het nodig is voor hen om een vervanger te zoeken. Maar het is niet mijn bedoeling dat dit een permanente aanstelling wordt. Wanneer iemand is aangesteld, word ik weer bestuurslid.

Welke boodschap wilt u aan klanten, medewerkers en partner meegeven op CA World?
Dat is voor iedereen dezelfde boodschap: CA is sterk en we zijn er klaar voor om voorwaarts te gaan. We hebben geweldige mensen, geweldige producten en geweldige klanten. Onze software is het middelpunt van hun bedrijfsorganisatie en onze klanten zijn het middelpunt van onze activiteiten.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/289907). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.