Managed hosting door True

Fraude kost ICT Automatisering kwart van winst

 

Ict-dienstverlener ICT Automatisering is tevreden over 2008, al drukt een fraudegeval zwaar op de resultaten. Het bedrijf maakt hierdoor een kwart minder winst.

ICT Automatisering maakt een kwart minder winst door een fraudegeval van 2,5 miljoen euro. Het bedrijf maakte een nettowinst 5,3 miljoen euro, een daling van dertien procent met een jaar eerder.

De fraude drukt voor 1,9 miljoen euro op de begroting. "Gelukkig sponsort de Belastingdienst ook een deel van het bedrag", zegt ceo Bram Schot. Het bedrijf stelde de verwachte winst in januari al naar beneden bij, toen het bekend maakte dat een administrateur fraude gepleegd heeft. De man zit sinds begin februari vast. Schot zei eerder al dat hij denkt dat het geld niet terugkomt.

Behoorlijke last
De ceo is verder wel tevreden over 2008. "De fraude is een behoorlijke last op de begroting, maar wat betreft het operationele verhaal ben ik wel tevreden", zegt de directeur. De omzet van het bedrijf steeg met 10,4 procent naar 97,5 miljoen euro.

Het bedrijf maakt de meeste omzet in de divisie ICT Solutions. Toch daalde daar de omzet ten opzichte van 2007. De belangrijkste oorzaak was het gebrek aan gekwalificeerd personeel. Een aantal personeelsleden zijn van de divisie ICT Embedded overgestapt naar ICT Solutions. "Het sluit nooit meteen aan. Je hebt dan toch te maken met inwerkkosten", zegt Schot.

Ontslagronde
De automatiseerder kondigde eerder al een ontslagronde aan waarbij zeventig werknemers op zoek moeten naar een andere baan. De kosten van deze reorganisatie liggen tussen de 3,5 miljoen euro en vier miljoen euro. Het bedrijf hoopt zich door de reorganisatie te weren tegen te economische crisis. "Over 2009 kunnen we nog geen zinnig woord zeggen. We merken grote terughoudendheid bij klanten. Maar het valt niet in te schatten welke dat precies heeft op de bedrijfsvoering."

Schot verwacht dat de aangekondigde reorganisatie afdoende is. "Als het bij je klanten minder gaat, dan merk je dat in het bedrijf uit. We zien dat bijvoorbeeld bij de divisisie Embedded." Deze divisie heeft klanten als NXP, ASML en Philips.

Het voorarrest van de fraudeur is verlengd. Hij zit nog steeds in beperkingen. Dat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2898197). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.