Managed hosting door True

Simac boekt meer winst bij gelijke omzet

 

De omzet van dienstverlener Simac Techniek bleef het afgelopen jaar gelijk. Het bedrijf maakte meer winst. De meeste omzet komt uit de divisie ict-infrastructuren, al werd daar wel minder verkocht dan het jaar er voor. De omzet van de divisie ict-applicaties verdubbelde bijna.

Ict-dienstverlener Simac Techniek maakte in 2008 meer winst bij een gelijkblijvende omzet ten opzichte van een jaar eerder. Het bedrijf maakte een omzet van 146,6 miljoen euro. De nettowinst steeg van 1,5 miljoen euro in 2007 naar 2,6 miljoen euro in 2008.

Het bedrijf haalde de meeste omzet uit de divisie ict-infrastructuren. Daar kwam 107 miljoen euro omzet vandaan, wat wel minder is in vergelijking met 2007. Dat komt vooral door de resultaten in Nederland. België en Luxemburg deden het, volgens de dienstverlener, aanzienlijk beter.

ICT-applicaties
De omzet van de divisie ict-applicaties steeg van 13 miljoen naar 22 miljoen euro. Dit komt vooral door succes in de retailmarkt, schrijft de dienstverlener in een toelichting op de jaarcijfers. Het bedrijf heeft vertrouwen in verdere groei van deze divisie. "In de komende jaren blijft de kans bestaan op (internationale) doorbraak van bepaalde activiteiten in dit segment", aldus het bedrijf.

Simac verkocht de onderdelen in Tsjechië en Slowakije aan het management van deze bedrijven. De aandelen zijn voor een groot deel overgedragen. Volgens de dienstverlener heeft dit de betrokkenheid van het management vergroot. Dit zorgde voor stabielere resultaten in deze regio.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2888230). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.