Managed hosting door True

CeBIT: Duitse ICT-industrie houdt stand

 

De Duitse ict-bedrijfswereld lijkt de huidige crisis behoorlijk goed te doorstaan, met nog 55 procent van de bedrijven die geen gevolgen ondervinden, aldus de Duitse ict-branchevereniging Bitkom.

Sinds november 2008 bevraagt Bitkom maandelijks zijn leden inzake de gevolgen en verwachtingen van de crisis, en daaruit blijkt toch dat behoorlijk weerstand wordt geboden. Ongeveer 55 procent van de leden heeft nog geen gevolgen van de crisis ondervonden, en dat lijkt ongeveer gelijk op te gaan voor zowel grote, middelgrote als kleine bedrijven.

Circa 60% van hen verwacht wel een negatieve invloed in de komende maanden, maar van deze respondenten heeft 36% toch geen concrete signalen van hun klanten hiervoor. Ongeveer 32% ziet ook geen nood om de omzet naar beneden toe aan te passen, met zelfs 3% die een stijging verwacht.

Ongeveer 49 procent voorziet wel een daling, maar dan slechts een lichte daling. De grootste impact naar omlaag zou blijkbaar voor de consumentenelektronica weggelegd zijn. Inzake het aanwerven van personeel zou de hele markt een status quo voorzien - goed voor ca. 830.000 ict'ers.

Een stijging van het personeel wordt voorzien in de software & it-services, een stabiele situatie in de hardwarebedrijven en een daling in de wereld van communicatietechnologie. Voorts koestert Bitkom hoge verwachtingen voor de investeringen door de Duitse overheid (nationaal, staten en gemeenten), evenals het stimuleringsprogramma.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2884884). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.