Managed hosting door True

Novell schrijft zwarte cijfers dankzij Linux

 

De overname van het Duitse SuSE Linux heeft Novell geen windeieren gelegd. Dat blijkt uit de maandag gepubliceerde kwartaalcijfers, de eerste na de overname.

Dat meldt het Amerikaanse CRN, dat zich baseert op een artikel uit zusterpublicatie Information Week. In het tweede kwartaal van haar boekjaar realiseerde Novell een winst van 10,4 miljoen dollar op een omzet van 293,6 miljoen dollar. Het kwartaal, dat eindigde op 30 april, was het eerste sinds de overname van SuSE Linux AG. De verkoop steeg met 6 procent van 276 miljoen dollar in dezelfde periode van 2003, toen de resultaten onder de streep nog uitkwamen op een verlies van 28,6 miljoen dollar.
Jack Messman, CEO van Novell lichte de cijfers toe in een conference call. Hij dankt de terugkeer naar winstgevendheid aan het feit dat Novell klanten een ‘duidelijke boodschap over migratie geeft’. ‘Mensen die overwogen om af te stappen van NetWare om naar Linux te gaan komen er achter dat ze niet hoeven af te stappen van NetWare. Zij begrepen niet wat ons migratiepad was.’
De omzet in het tweede kwartaal uit de SuSE-gerelateerde software en diensten was ongeveer 10 miljoen dollar. Hoewel dat slechts een klein deel is van de totale omzet van Novell, opent de combinatie van SuSE- en Ximian-producten nieuwe markten voor de netwerkleverancier. Naar eigen zeggen in navolging op de vraag naar Linux voor de desktop, brengt Novell aan het einde van dit jaar een nieuw desktopproduct op de markt onder de naam Sundance.
Hoewel de NetWare-productlijn slecht blijft presteren, daalde de omzet hieruit in het tweede kwartaal van 2004 met 5 procent, een verbetering in vergelijking met de 12 procent omzetdaling in hetzelfde kwartaal van 2003. Volgens Messman zal Novell over heel 2004 winst boeken en zal het bedrijf deze winst onder meer in haar Linux-activiteiten investeren.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/288446). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.