Managed hosting door True

Ordina betaalt Centric voor overname BPO

 

ordina

Centric krijgt geld van Ordina om zijn bpo-activiteiten over te nemen. Het bedrag bedraagt maximaal 32 miljoen euro. Het geld wordt betaald ter compensatie van toekomstige investeringen en operationele kosten.

Ict-dienstverlener Ordina heeft Centric geld gegeven om de bpo-activiteiten over te nemen. Een woordvoerder van het bedrijf wil niet zeggen om hoeveel geld het gaat, maar het bedrag is maximaal 32 miljoen euro.

Het geld wordt betaald ter compensatie van de toekomstige investeringen en operationele kosten. "Bijvoorbeeld de kosten om de platformen draaiende te houden", zegt de woordvoerder. Het geld wordt in de tweede helft van 2009 en in de eerste helft van 2010 overgemaakt aan Centric.

Winstgevend
Centric-directeur Gerard Sanderink denkt de bpo-activiteiten weer winstgevend te kunnen maken. Sanderink: "We hebben in het verleden laten zien dat wij verliesgevende activiteiten een turn-around kunnen geven. Dat doen we door niet verder te gaan met activiteiten die niet bijdragen aan het resultaat en waar geen muziek in zit." Hij wil nog niet zeggen hoe dit er uit gaat zien. Eerst wil hij de klanten inlichten.

Ordina schrijft in 2008 72,5 miljoen euro af op de bpo-activiteiten. Het stopte in oktober met bpo. De investeringen in de platformen om de klantactiviteiten op te laten draaien viel duurder uit dan verwacht.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2882972). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.