Managed hosting door True

Gemeente Dronten kiest voor Inter Access

 

De 350 werkplekken van gemeente Dronten worden de komende vier jaar beheerd door Inter Access. Die ict-dienstverlener draagt ook zorg voor het gehele applicatielandschap. Toch wilde de poldergemeente 'het stuur in eigen hand houden'.

Ict-dienstverlener Inter Access verzorgt de komende vier jaar het werkplek- en applicatiebeheer van gemeente Dronten. Daartoe hebben de twee een overeenkomst getekend. Het gaat om 350 werkplekken. Aan de uitbesteding ging een openbare aanbesteding vooraf. Het is niet bekend hoeveel geld met het contract is gemoeid.

Stuur in eigen hand
Door het uit handen geven van het beheer van de werkplekken en het volledige applicatielandschap hoopt de gemeente zijn ict beter te stroomlijnen en de efficiëntie te vergroten. Ondanks de uitbesteding vertelt burgemeester Aat de Jonge dat zijn organisatie ‘het stuur in eigen hand kan houden'.

"In het aanbestedingstraject is door de organisatie veel aandacht besteed aan het programma van eisen en voorwaarden die we stellen om de regiefunctie goed te kunnen blijven uitvoeren." Algemeen directeur Michel de Meijer van Inter Access is daarom verheugd dat zijn bedrijf uit de strenge selectieprocedure naar voren is gekomen.

Risicokinderen
Met een van de toepassingen waarvan de gemeente het beheer heeft uitbesteed, kunnen risicokinderen vroegtijdig worden gesignaleerd. Met zulke software-oplossingen heeft de ict-dienstverlener al ervaring, vertelt De Meijer.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2878030). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.