Managed hosting door True

Kredietcrisis deert Imtech nauwelijks

 

Boeing 737-700 Transavia

Imtech werkte in 2008 onder andere voor luchtvaartmaatschappij Transavia.

De kredietcrisis gaat voorlopig aan ict- en elektrotechniekleverancier Imtech voorbij. Het bedrijf sloot 2008 af met een groei van de orderportefeuille van achttien procent en voorspelt voor 2009 verdere groei.

Het beursgenoteerde ict-, elektrotechniek- en werktuigbouwbedrijf Imtech heeft voorlopig weinig last van de kredietcrisis. De orderportefeuille is bijna één vijfde dikker dan begin 2008 en voor het lopende jaar verwacht de onderneming verdere groei. Bij het bedrijfsonderdeel ict, verkeer en scheepvaart groeide de orderportefeuille zelfs met dertig procent. Het aantal medewerkers in deze tak van sport liep met bijna een kwart op tot 5.202.

De groeicijfers werden gestuwd door de overname in 2008 van zes ict-bedrijven. Het gaat om het Oostenrijkse ILS, IT&T in Zwitserland, het Britse Real Solutions, de Duitse bedrijven Stas en Neo en de Belgische ondernemingen Fit IT, Ebit en Thinking Solutions. De ict-tak van Imtech was onder andere druk met opdrachten voor Deutsche Bahn, de luchtvaartmaatschappijen Transavia en Austrian Airlines, de Oostenrijkse Post en olie- en gasproducent Aramco.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2871122). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.