Managed hosting door True

Sogeti is snelle groeier

 

Capgemini's dochteronderneming Sogeti groeit sneller dan andere onderdelen van de Franse ict-dienstverlener. Bovendien boekte Sogeti, dat ook wel Capgemini Local Professional Services wordt genoemd, in 2008 de meeste winst van het concern.

Ict-dienstverlener Sogeti is het snelst groeiende en meest winstgevende onderdeel binnen de Capgemini-groep. Dat blijkt uit analyse van de jaarcijfers van Capgemini. De groep bestaat behalve uit Sogeti uit de onderdelen Outsourcing, Consulting, Technology en sinds eind 2008 Business Application Services. Volgens een voorlichter beraadt Capgemini zich nog op een manier om die laatste divisie onder te brengen in de andere onderdelen.

Omzetgroei

Dochteronderneming Sogeti boekte in 2008 de grootste omzetgroei van alle bedrijfsdisciplines van Capgemini. De omzet nam er toe met 9,1 procent, terwijl het gehele moederbedrijf op een groei van vijf procent bleef steken. Ook is de operationele winstmarge, het verschil tussen omzet en operationele kosten, bij Sogeti met 12,9 procent hoger dan bij de andere onderdelen van Capgemini. Bedrijfsbreed is de marge 8,5 procent, ruim een procentpunt meer dan een jaar eerder, maar dus wel 4,4 procent minder dan bij Sogeti.

Ook voor 2009 verwacht het moederbedrijf veel van dochter Sogeti. De onderneming voorziet in het eerste kwartaal van het jaar bedrijfsbreed een afname van de omzet. Voor Sogeti zou de afname beperkt blijven tot een half procent, terwijl bijvoorbeeld Capgemini Consulting Services zich opmaakt voor een afname van zeven procent en Outsourcing Services rekening houdt met twee procent krimp.

Local Professional Services

Sogeti wordt in het jaarverslag ook wel Capgemini Local Professional Services genoemd. Het bedrijf is actief in veertien landen in Europa, de Verenigde Staten en India. In Nederland werken ongeveer 3400 mensen, verdeeld over zes locaties waaronder het hoofdkantoor in Vianen. Capgemini Nederland en Sogeti zijn in Nederland zelfstandig opererende ict-dienstverleners met de gezamenlijk moeder Capgemini in Parijs.

De winstgevendheid van de internationale Capgemini-groep wordt voor een belangrijk deel bepaald door de activiteiten in de Benelux, waar het bedrijf zijn hoogste operationele winstmarge heeft.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2867906). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.