Managed hosting door True

Ctac behaalt ISO 27001-certificering

 

ICT-dienstverlener Ctac heeft met succes de ISO 27001-certificering behaald. Het bedrijf toont hiermee objectief aan dat het zijn informatiebeveiliging volledig op orde heeft.

Ctac treedt met het behalen van deze certificering toe tot de kleine groep Nederlandse bedrijven die ISO 27001 al hebben geïmplementeerd. Dat zijn er in Nederland in totaal 45. Van deze groep zijn zes organisaties actief in de ICT-markt.

ISO 27001 is de standaard van de International Organization for Standardization voor informatiebeveiliging. De standaard beschrijft hoe een organisatie haar informatiebeveiliging procesmatig moet inrichten om te voldoen aan de ISO-normen.
De internationale norm is van toepassing op alle typen organisaties, variërend van bedrijven tot en met overheden en non-profitorganisaties. De norm specificeert onder meer eisen voor het vaststellen, implementeren, uitvoeren, controleren, beoordelen, bijhouden en verbeteren van een gedocumenteerd Information Security Management System (ISMS).

"Deze certificering is in de eerste plaats van belang voor onze klanten. Zij kunnen er zeker van zijn dat Ctac maximale betrouwbaarheid kan bieden op het gebied van hosting en outsourcing van processen", zegt Jan Willem Wienbelt, CFO van Ctac. "Voor een groeiende groep klanten is een ISO 27001-certificering met het oog op compliancy-regels zelfs een voorwaarde om zaken te doen met een leverancier. Wij zijn dan ook erg tevreden dat we deze certificering hebben behaald. Deze stap heeft niet alleen positieve effecten op onze klanten, maar ook op de interne organisatie. Doordat we nu werken volgens duidelijke richtlijnen en procedures, is ook intern meer overzicht en helderheid. Dat ondersteunt onze hoogwaardige dienstverlening aan klanten."
 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2866958). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.