Managed hosting door True

ETC distributeur voor IBM ISS

 

ETC heeft een overeenkomst gesloten met IBM voor de distributie van het IBM Internet Security Systems (ISS) portfolio.

.IBM Internet Security Systems is het bedrijfsonderdeel van IBM dat gespecialiseerd is in IT-security en geïntegreerde, end-to-end oplossingen biedt voor het beveiligen van netwerkinfrastructuren, servers en desktops. De IBM ISS oplossingen zijn gericht op het pro-actief registreren en analyseren van (mogelijke) aanvallen en bedreigingen van bedrijfsgegevens en het opsporen van kwetsbaarheden in de bedrijfsinformatiesystemen en -netwerkinfrastructuur.

Cybercrime wordt een steeds groter, wereldwijd probleem. Criminelen proberen in toenemende mate en met de inzet van steeds geavanceerdere middelen en technologieën binnen te dringen in ICT-systemen van ondernemingen om zo gevoelige informatie te achterhalen en te misbruiken voor criminele activiteiten. Voor bedrijven is het dan ook van cruciaal belang hun intellectuele eigendom en vertrouwelijke informatie te beschermen tegen deze internetbedreigingen. Een goede internet security oplossing kan niet alleen aanzienlijke schade als gevolg van cybercrime voorkomen, maar stelt bedrijven ook in staat te voldoen aan de steeds strengere wet- en regelgeving en compliance-eisen.

Jochem Vreeke, Brand Manager IBM bij ETC: "IBM's Internet Security Systems sluit prima aan bij het IBM portfolio dat ETC al voert. Security wordt steeds belangrijker voor bedrijven en staat in de top-3 van ICT-uitgaven. Ik verwacht daarom dat ook veel van onze resellers de uitstekende mogelijkheden zien die deze IBM ISS-oplossingen bieden. In de komende periode zullen wij, in samenwerking met het ISS Operating Center van IBM in Brussel, zorgen voor de training en certificering van de geïnteresseerde resellers. Daarna zullen we samen met de resellers co-marketing programma's starten. Een volgende stap zal zijn de integratie van de ISS-oplossingen met Storage en Maintenance."

Internet Security Systems
Het ISS portfolio bestaat uit een breed scala van geïntegreerde oplossingen die veelal in het eigen X-Force onderzoeksinstituut van IBM zijn ontwikkeld. De belangrijkste ISS oplossingen zijn:
• IBM Internet Scanner Software - een oplossing voor kwetsbaarheidsanalyse.
• IBM Proventia Network Intrusion Prevention System (IPS) - een geavanceerde oplossing om bedreigingen tijdig te herkennen en te stoppen voordat ze schade kunnen toebrengen.
• IBM Proventia Network Multi-Function Security - een kosteneffectief Unified Threat Management (UTM) appliance voor kleine tot middelgrote ondernemingen of voor vestigingen van grotere organisaties.
• IBM RealSecure Server Sensor - proactieve inbraakpreventiesoftware voor servers.
• IBM Proventia Management SiteProtector console - vereenvoudigt het monitoren van beveiligingsprocessen en biedt mogelijkheden het niveau en de status van beveiliging in de gehele organisatie te meten. Daarnaast ondersteunt de console samenwerking tussen verschillende beveiligingstechnologieën om zo aanvullende bescherming te bieden.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2866926). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.