Managed hosting door True

Bouw & ICT 2009: nieuw werk voor Itris

 

Bouwautomatiseerder Itris heeft twee nieuwe contracten gesloten met corporaties. Het bedrijf uit Capelle aan den IJssel levert zijn pakket Viewpoint aan SVU wonen uit Uden en de fusiecorporatie.

Na een marktverkenning en selectietraject in samenwerking met consultantsbureau Andersom heeft SVUwonen voor Itris ViewPoint gekozen als nieuwe informatiesysteem. De woningbouwvereniging uit Uden wil zijn huidige applicatie van Centric vervangen. SVU wonen was op zoek naar een nieuw bedrijfsinformatiesysteem dat gebruiksvriendelijk, geïntegreerd, flexibel en toekomstvast moet zijn. Het systeem van Itris moet vanaf 1 januari 2010 in gebruik worden genomen.

Itris sleepte recent nog een andere overeenkomst binnen. De Hengelose Woningcorporatie - een fusie van de corporaties St. Joseph Wonen uit Hengelo en de Hengelose Bouw Stichting Ons Belang (HBS) - koos voor Viewpoint. St. Jospeh gebruikte software van Databalk, terwijl HBS al Itris-gebruiker was. Na de fusie is na een analyse door beide corporaties gekozen voor de Itris-oplossing.

Ambities
De Hengelose Woningcorporatie (een werknaam; in april 2009 zal de nieuwe naam van het fusiebedrijf worden onthuld) beheert ongeveer 14.000 woningen in Hengelo. Het vergroten van de professionalisering, actief zijn in bijna alle wijken van Hengelo en beter in staat zijn om integrale woonconcepten en vernieuwende producten te ontwikkelen, zijn enkele doelstellingen van de corporatie. Om deze ambities waar te kunnen maken zocht de corporatie naar een modern bedrijfsinformatiesysteem.

"Met name de opgedane ervaringen van een van de fusiepartners, het integratievermogen, volledigheid en gebruiksvriendelijkheid van het webgebaseerd systeem ViewPoint zijn doorslaggevend geweest voor onze keuze" aldus Jurriaan Piek, projectleider bij De Hengelose Woningcorporatie. Nog voor de zomer zal De Hengelose Woningcorporatie ViewPoint in gebruik gaan nemen.

Itris is standhouder op de vakbeurs Bouw & ICT die van 10 tot en met 12 februari in de Jaarbeurs plaatsvindt.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2863226). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.