Managed hosting door True

EDS: geen vaste samenwerking met Getronics

 

Dienstverlener EDS reageert verbaasd op berichten over de intentie om vaker met branchegenoot Getronics samen te werken. De woordvoerder kan een voornemen hiertoe niet bevestigen, hoewel zijn collega van Getronics zelfs gezamenlijke offertes niet uitsluit.

Ict-dienstverlener EDS is niet op de hoogte van een samenwerkingsintentie met branchegenoot Getronics. Een voorlichter van Getronics meldde kortgeleden dat de twee bedrijven zo'n voornemen hadden uitgesproken. EDS had toen net Getronics ingeschakeld voor de wereldwijde on-site werkplekondersteuning bij uitbestedingsklant Shell.

Verbazing
"Met enige verbazing hebben wij het bericht hierover gelezen op Computable", meldt de woordvoerder van EDS. "Ik kan niet bevestigen dat de intentie is uitgesproken dat EDS en Getronics vaker en intensiever willen samenwerken." Hij zegt het intern bij verscheidene betrokkenen te hebben nagevraagd en wil er geen verdere uitspraken over doen.

De voorlichter van Getronics reageert niet meer op vragen van Computable. Begin februari vertelde ze echter dat de intentie zo concreet was, dat ze zelfs niet uitsloot dat de twee dienstverleners in de toekomst gezamenlijk offertes zouden uitbrengen. Ze kon toen niet zeggen of de partners daar inmiddels mee bezig waren.

On-site werkplekbeheer
EDS maakt gebruik van de on-site diensten van Getronics voor het wereldwijde beheer van negentigduizend werkplekken van olieconcern Shell. De van oorsprong Amerikaanse dienstverlener sloot onder andere daar voor in maart 2008 een miljardencontract met het oliebedrijf.

De samenwerking met Getronics werd pas in december 2008 geformaliseerd en staat te lezen in het jaarverslag van Getronics' moederbedrijf KPN. EDS is sinds 28 augustus 2008 onderdeel van ict-leverancier HP.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2863203). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij EDS

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.