Managed hosting door True

Getronics beheert alle 90.000 Shell-werkplekken

 

EDS heeft branchegenoot Getronics gevraagd om alle negentigduizend werkplekken van zijn uitbestedingsklant Shell te verzorgen en niet alleen in de landen waar EDS niet actief is. De samenwerking werd kortgeleden geformaliseerd, maar was al in maart 2008 bekokstoofd.

Automatiseerder Getronics regelt namens branchegenoot EDS het beheer van alle negentigduizend werkplekken van olieconcern Shell. Het betreft on-site beheer in 62 landen. Dat zijn de twee ict-dienstverleners kortgeleden officieel overeengekomen. EDS sloot in maart 2008 een miljardencontract met het Nederlands-Britse oliebedrijf, voor de uitbesteding van de kantoorautomatisering en het werkplekbeheer. Eerder werd er vanuit gegaan dat Getronics alleen de werkplekken zou regelen in landen waar EDS niet actief was.

Vergelijkbare taken
"Shell heeft met EDS een omvangrijke uitbestedingsovereenkomst gesloten, waarbij het vanaf het begin de bedoeling was dat wij een deel van de werkzaamheden zouden uitvoeren", vertelt een woordvoerder van Getronics. Ze legt uit dat haar bedrijf al zes jaar voor Shell vergelijkbare taken voor zijn rekening neemt. "EDS heeft niet naar andere onderaannemers gekeken. Door de nieuwe situatie moesten de afspraken wel opnieuw worden vastgelegd."

Dat Getronics als onderaannemer EDS zou helpen bij het regelen van het wereldwijde werkplekbeheer van Shell, hing al langer in de lucht. Daags na de bekendmaking van de uitbestedingsdeal tussen met de oliemaatschappij, vertelde EDS-topman Peter Overakker aan Computable van zijn plannen hiertoe. Toen was er sprake van dat Getronics alleen zou worden ingezet in de landen waar EDS als Amerikaans bedrijf niet actief mag zijn, zoals in Birma en Iran. De voornemens zijn pas eind december 2008 geformaliseerd en staan vermeld in het jaarverslag van Getronics' moederbedrijf KPN.

Miljardendeals
Op 31 maart 2008 tekende Royal Dutch Shell drie miljardencontracten met EDS, AT&T en T-Systems voor de uitbesteding van een aanzienlijk deel van zijn ict. Achteraf blijkt dit de grootste uitbestedingsdeal van 2008.

EDS, sinds 28 augustus 2008 onderdeel van ict-leverancier HP, gaat zorgen voor het beheer van de eindgebruikers van de automatisering bij Shell. AT&T neemt levering, beheer en onderhoud van de wereldwijde communicatieinfrastructuur op zich. T-Systems regelt de wereldwijde hosting en opslag.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2853932). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.