Managed hosting door True

Meer bankzitters dan gebruikelijk

 

Nederlandse ict-dienstverleners en detacheerders hebben deze periode meer bankzitters dan gewoonlijk. Door de huidige economische situatie kunnen ze niet alle mensen kwijt.

Bij ict-dienstverleners zitten momenteel meer mensen op de bank dan gebruikelijk in januari. Dat blijkt uit een belronde van Computable langs verschillende Nederlandse ict-dienstverleners. "Er zitten momenteel heel veel meer mensen op de bank dan normaal in januari", zegt Marcel van den Berg, directeur van Twice IT Trainingen. Veel bankzitters worden momenteel op cursus gestuurd.

Detacheerder VX Company heeft momenteel twee keer zoveel bankzitters bij een personeelsbestand van driehonderd medewerkers. Dienstverlener Sogeti kan negentig medewerkers meer dan gebruikelijk niet kwijt bij klanten. Getronics zegt bij de publicatie van de jaarcijfers van moederbedrijf KPN dat het bedrijf momenteel veel mensen op de bank heeft zitten. Een woordvoerder kan niet zeggen om hoeveel bankzitters het gaat. "Het getal is erg aan verandering onderhevig."

Inter Access en Ordina willen niet zeggen hoeveel bankzitters zij momenteel hebben. "Als de beste detacheerder van Nederland al tien procent van de mensen niet kan plaatsen, hoeveel moet het dan wel niet bij anders detacheerders zijn", zegt financieel directeur Michel Flens van VX Company. Zijn bedrijf ontving twee maal de Computable Award voor beste detacheringsbureau.

Leegloop rond de kerstdagen
Het is voor dienstverleners altijd lastig om in januari alle medewerkers bij een klant neer te zetten. "In de maanden december en januari is het aantal bankzitters altijd wat hoger. Dat komt door de leegloop rond de kerstdagen", zegt Flens.

Daarnaast hebben dienstverleners altijd te maken met een aantal bankzitters. "We hebben een aantal frictiebankzitters", zegt een woordvoerder van Logica. Net als bij frictiewerkloosheid, heeft de dienstverlener altijd een aantal mensen die tussen twee projecten inzitten.

Alleen ict-dienstverlener Logica zegt hetzelfde aantal bankzitters te hebben als gebruikelijk. Dat komt, aldus een woordvoerder, omdat het bedrijf nu minder werkt met onderaannemers. "Vorig jaar hebben we al laten weten dat we minder gebruik wilden maken van onderaannemers. Dit is een trend die vorig jaar al is ingezet."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2851400). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.