Managed hosting door True

Logica: Niet meer bankzitters dan vorig jaar

 

Doordat ict-dienstverlener Logica momenteel werkt met minder onderaannemers, heeft het bedrijf net zoveel bankzitters als voorgaande jaren. Andere ict-dienstverleners hebben wel meer mensen dan vorig jaar die ze niet bij een klant kunnen plaatsen.

Ict-dienstverlener Logica zegt net zo veel bankzitters te hebben als voorgaande jaren. Collega dienstverleners als Sogeti of VX Company hebben momenteel meer mensen dan vorig jaar waarvoor ze geen opdracht hebben. Logica wil niet vertellen voor hoeveel mensen hij momenteel geen werk heeft.

Volgens een woordvoerder van Logica wordt er nu minder gewerkt met onderaannemers. Dat is deels de reden dat het bedrijf nu hetzelfde aantal bankzitters heeft als voorgaande jaren. "Vorig jaar hebben we al laten weten dat we minder gebruik wilden maken van onderaannemers. Dit is een trend die vorig jaar al is ingezet", aldus de woordvoerder.

Frictiebankzitterij
Volgens een woordvoerder zitten er bij het bedrijf altijd wel mensen op de bank. "We hebben een aantal frictiebankzitters", zegt hij. Net als bij frictiewerkeloosheid, heeft de dienstverlener altijd een aantal mensen die tussen twee projecten inzitten.

Het bedrijf kan niet zeggen of er minder opdrachten zijn dan vorig jaar. De dienstverlener heeft nu zijn zogeheten 'stille periode' voorafgaand aan de presentatie van de jaarcijfers. Logica presenteert de voorlopige jaarcijfers op 25 februari.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2849276). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.