Managed hosting door True

Kredietverzoek van ICT-bedrijf vaker afgekeurd

 

Bij ict-bedrijven in het midden- en kleinbedrijf wordt minder vaak dan bij andere bedrijven een financieringsverzoek goedgekeurd. De ondernemingen hebben vaker dan gemiddeld behoefte aan extra geld.

Ict-bedrijven in het midden- en kleinbedrijf hebben in 2008 vaker dan andere bedrijven financiering aangevraagd. Dat blijkt uit de Financieringsmonitor MKB van onderzoeksbureau EIM. De beleidsonderzoeker deed het onderzoek in opdracht van het ministerie van Economische Zaken. Van de gevraagde ict-dienstverleners vroeg 22 procent krediet aan. Deze financiering wordt bij banken aangevraagd, maar ook bij familie of leveranciers.

Ict-bedrijven hebben beduidend minder succes in het verkrijgen van financiering. Het percentage ondernemers dat voor krediet wordt afgewezen, ligt twee keer zo hoog als het gemiddelde in het midden- en kleinbedrijf. Bij ongeveer dertig procent van de ict-dienstverleners werd het verzoek om financiering afgewezen. Gemiddeld genomen ligt dat percentage bij het mkb op twaalf procent.

Iets meer dan de helft van de ict-respondenten kreeg de aangevraagde financiering. Dat ligt lager dan het gemiddelde. Gekeken naar alle sectoren krijgt bijna een kwart van de bedrijven die financiering aanvragen het gewenste bedrag. Vijftien procent van de ict-bedrijven kreeg minder krediet dan gevraagd.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2847421). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.