Managed hosting door True

SAP-applicaties zonder NetWeaver ‘geen optie’

 

Bij de opening van de SAPphire conferentie in het Amerikaanse New Orleans zette Henning Kagermann, CEO van SAP de nieuwe dienstenstrategie uiteen.

De kern van de nieuwe strategie wordt gevormd door NetWeaver, het integratieplatform van SAP dat de ontwikkeling, het ontwerpen en implementeren van webdiensten en ‘samengestelde’ applicaties mogelijk maakt. ‘Vanaf 2004 worden alle SAP-applicaties geleverd op basis van NetWeaver, aldus Kagermann. ‘Dit is geen optie. Het is maakt integraal onderdeel uit van onze oplossing.’
Terwijl SAP zich altijd onderscheiden heeft door haar strategie als een ‘enterprise services architecture’ te benoemen, moet deze strategie nu op diensten gebaseerd worden. Met zogenoemde services-oriented architecturen, kan de ERP-applicatie van SAP zich van haar rigide concentratie op transactionele systemen ontdoen en kan zich in plaats daarvan eenvoudig aanpassen aan bedrijfsprocessen die een uitzonder op de regel vormen. Bovendien maakt de dienstengebaseerde applicatie uitbesteding van IT-diensten desgewenst mogelijk.
SAP gaat dit jaar een vooraad op zichzelf staande webdiensten ontwikkelen om zodoende het ‘NetWeaver-magazijn’ te vullen. Deze diensten zullen volgend jaar beschikbaar zijn. In 2006 gaan de deuren van het ‘Enterprise Services”-magazijn open voor klanten die hun eigen dienstengebaseerde infrastructuur willen bouwen. Tot slot zal in 2007 het mySAP ERP-aanbod volledig dienstengebaseerd zijn.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/284451). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.