Managed hosting door True

'Betalingstermijn moet maximaal 30 dagen zijn'

 

Steeds meer distributeurs hebben geen zin meer om grote retailpartijen lange betalingstermijnen te geven. "Een betalingstermijn moet gewoon maximaal 30 dagen zijn."

Dit valt op te maken uit gesprekken met diverse distributeurs. Volgens hen zijn de prijzen van hardware, zoals laptops, zo laag, dat ze niet eens kunnen dalen. Sommige distributeurs proberen een goede marge te houden door de Terms en Conditions tegenover grote retailers aan te passen. Zo willen ze niet meer aan grote retailers een betalingstermijn van bijvoorbeeld 120 dagen verlenen. Dat vragen namelijk sommige grote retailers. Eric Segers, managing director van Ingram Micro zegt geen lange betalingstermijnen te hanteren. "In Frankrijk mag een betalingstermijn van maximaal 60 dagen worden afgesproken, Boven de zestig dagen is onwettig. Beter is dat alle spelers in het distributiekanaal gewoon een betalingstermijn van 30 dagen hanteren."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2837769). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.