Managed hosting door True

Inter Access: MVO-budget lijdt niet onder crisis

 

Inter Access won de Computable Award voor meest maatschappelijk verantwoorde (mvo) ict-onderneming. Ook in economisch zwaardere tijden houdt het bedrijf budget vrij voor de ondersteuning van maatschappelijk verantwoorde doelen, zegt de kersverse ceo Michel de Meijer.

Staan budgetten voor maatschappelijk verantwoordelijk ondernemen (mvo) door de financiële crisis onder druk?
Extra activiteiten zoals maatschappelijk verantwoord ondernemen vragen extra budget. Onze bijdrage aan ict-projecten in Afrika is een combinatie van kennis en uren van onze medewerkers. Zolang we een gezond bedrijf zijn, gaan we daar mee door. Net als bij andere bedrijven hebben algemene bedrijfsdoelstellingen voorrang. Maatschappelijk verantwoord ondernemen kan ook besparend werken. Denk aan het verminderen van papierverbruik of het uitschakelen van de lichten na kantoortijd.

Wat is het belangrijkste mvo-project dat jullie uitvoeren?
Dat is AfyaMtandao, voorheen Afyanet, een ambitieus project in Tanzania. Het doel is om passende communicatiesystemen voor de gezondheidszorg en educatieve projecten tot stand te brengen. Bij dit project zijn drie medewerkers drie jaar betrokken geweest. We hebben onze kennis en ervaring van business consultancy,  website-ontwerp en training in projectmanagement ingezet.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is ook een middel om personeel aan een bedrijf te binden en te betrekken bij projecten. Wat weegt zwaarder: de saamhorigheid onder uw personeel die door de mvo-projecten ontstaat, of de daadwerkelijke hulp aan Afrika?
In ons geval is het een 'gelukkig huwelijk'. Onze medewerkers geven aan dat zij op die projecten willen werken. Ze willen een bijdrage leveren aan de ict-ontwikkeling van Afrika.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2831308). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.