Managed hosting door True

Getronics wil lager tarief van alle externen

 

Getronics heeft al zijn leveranciers van extern personeel een brief gestuurd waarin staat dat hij wil overleggen over de tarieven voor dit jaar. Eerder stuurde Getronics Consulting aan twintig detacheerders een brief. De dienstverlener wil door gesprekken met de leveranciers tot een lager tarief voor 2009 komen.

Ict-dienstverlener Getronics vraagt al zijn leveranciers van personeel de tarieven te verlagen. Eerst stuurde alleen het onderdeel Getronics Consulting brieven naar onderaannemers waarin om een lager tarief werd gevraagd. Nu zijn ook leveranciers van andere onderdelen benaderd. De tariefsverlaging moet op 1 januari 2009 ingaan.

In de brieven wordt geen minimum percentage voor de tariefsverlaging genoemd. De dienstverlener zegt met zijn onderaannemers nieuwe afspraken te willen maken. "Leveranciers worden uitgenodigd om met Getronics afspraken te maken over marktconforme tarieven voor 2009. Die afspraken worden momenteel gepland", aldus een Getronics-woordvoerder.

Klanten vragen erom
Eerder stuurde de dienstverlener twintig detacheerders die zaken deden met Getronics Consulting een brief. Hierin vroeg de dienstverlener een lager tarief voor het komende jaar. Klanten zouden dat vragen.

Getronics is niet de enige dienstverlener die zijn onderaannemers de duimschroeven aandraait. Ook Atos Origin, Capgemini, Logica en Ordina stuurden hun leveranciers al een brief waarin zij vragen de tarieven te verlagen. IBM ontkent, noch bevestigt een brief te hebben gestuurd. Volgens de ict-dienstverleners reageren zij slechts op vragen van klanten.

Boos
De onderaannemers zijn vooral boos over de manier waarop de tariefsverlaging wordt gevraagd. Zij waren liever uitgenodigd voor een gesprek met de dienstverleners. Ook vinden ze het wel heel toevallig dat de brieven gelijktijdig zijn verstuurd. Sommigen vragen zich af of er geen afspraken zijn gemaakt.

Volgens de ict-dienstverleners is het toeval dat de brieven gelijktijdig zijn verstuurd. Een woordvoerder van Atos Origin: "Als je goed wilt inspelen op de onzekere marktsituatie, ontkom je er niet aan om dergelijke maatregelen te nemen. Het verbaast ons daarom niet dat onze concurrenten dit ook doen."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2827871). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.