Managed hosting door True

Justitie wil voor 60 miljoen hardware inkopen

 

Justitia

Het ministerie van Justitie gaat nieuwe hardware aanschaffen. Daartoe heeft het een aanbesteding uitgeschreven. Het ministerie denkt ongeveer zeventig miljoen euro uit te geven aan de nieuwe contracten, verdeeld over twee jaar. Het gaat om servers, storage, netwerken, thin clients en printers. Het meeste geld wordt waarschijnlijk uitgegeven aan de aanschaf van servers.

Het ministerie van Justitie wil voor ongeveer dertig miljoen euro per jaar hardware aanschaffen. Daartoe heeft het ministerie een aanbesteding uitgeschreven. Het gaat om de aanschaf van servers, storage, netwerken, thin clients en overige hardware, zoals bijvoorbeeld printers. Daarnaast denkt het ministerie zo'n 5,4 miljoen euro per jaar uit te geven aan de diensten rondom deze hardware.

Het betreft een raamovereenkomst van twee jaar met een optie om het contract met nog twee jaar te verlengen. Bedrijven hebben tot 19 februari om in te schrijven op deze aanbesteding. Per eind maart lopen de huidige raamovereenkomsten af. De nieuwe contracten moeten ingaan per 1 april 2009.

Servers het duurst
Het ministerie verwacht het meeste geld uit te geven aan servers. Het rekent voor de aankoop van deze apparatuur op een uitgave van 18 miljoen euro per jaar. Voor netwerken wordt gerekend op een bedrag van 7,5 miljoen euro per jaar. Storage moet ongeveer zes miljoen euro per jaar gaan kosten. Deze bedragen zijn gebaseerd op eerdere uitgaven die het ministerie deed bij de aanschaf van hardware.

Justitie sloot begin 2008 een overeenkomst met Xerox. De printerfabrikant kreeg een opdracht van 20 miljoen euro van het ministerie. Het ging om zwartwit- en kleurenprinters voor kleine tot middelgrote printvolumes. Het contract werd voor vier jaar getekend.

Het ministerie kwam vorig jaar al in het nieuws omdat het contracten sloot voor het inhuren van it-personeel met Getronics PinkRoccade, Capgemini, Sogeti, Logica, BT, NCIM Groep en Atos Origin. De raamovereenkomst heeft een waarde van in totaal 13,5 miljoen euro. De SP stelde kamervragen over deze inhuurovereenkomsten.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2826258). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij Ministerie van Justitie en Veiligheid

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.