Managed hosting door True

Distributeurs positief over keuze Check Point

 

Distributeurs reageren positief op de overname van Nokia's beveiligingstak door Check Point. Zij zijn niet verrast omdat de twee bedrijven al langdurig samenwerkten.

De Nederlandse distributeurs zijn geïnformeerd over de verkoop van Nokia's security appliances aan Check Point. De Israëlische softwarespecialist gaat de hardware produceren en verkopen.

Marcel Elberse, business unit manager Avnet, is aangenaam verrast door deze overname. "Voor een distributeur die oplossingen biedt aan resellers is dit natuurlijk goed nieuws. Check Point en Nokia werkten al veel samen en de producten en diensten van Nokia sluiten naadloos aan op ons producten- en dienstenportfolio. Wij gaan hier enthousiast mee aan de slag en zijn blij dat we de reseller nog meer toegevoegde waarde kunnen leveren in 2009."

Harold Bax, business manager communication solutions van distributeur Copaco Nederland, vindt de overname "een logische stap". "Nokia en Check Point werken al vele jaren samen. Hun producten zijn complementair aan elkaar dus het verbaast mij niets dat Check Point deze beslissing genomen heeft."

Ook Sander Nieuwstraten, country manager van Westcon Security, wijst op de langlopende relatie van Check Point en Nokia. "Sinds in september mijn aandelenportefeuille gekelderd is zet ik nergens meer geld op in, maar deze acquisitie komt niet als een verrassing. Aanvankelijk werd door Nokia gezegd dat er gesprekken gevoerd werden met een investeringsmaatschappij. Daar verbaasde ik me wel over. Ik vroeg me af wat een investeringsmaatschappij met zo'n club moet. Het is veel logischer dat een echt it-bedrijf de activiteiten overneemt."

Nieuwstraten hoopt dat Check Point rustig de tijd neemt om de Nokia-producten in zijn portfolio te integreren. "Als ik Check Point was zou ik daarna pas verder gaan kijken of er nog meer over te nemen valt."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2819664). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.