Managed hosting door True

Nokia vindt koper voor security appliances

 

Check Point Software Technologies neemt de beveiligingsoplossingen van Nokia over. De twee bedrijven hebben daarover overeenstemming bereikt. Nokia was al enkele maanden op zoek naar een bedrijf dat zijn security-tak wilde kopen.

Nokia maakte in september bekend dat het zijn beveiligingsproducten niet langer wilde produceren en verkopen. Die beslissing was een gevolg van de strategische keuze om meer aandacht te besteden aan de samenwerking met telecombedrijven en geen aandacht meer aan de zakelijke eindgebruikersmarkt

Check Point en Nokia zijn geen vreemden voor elkaar. In het verleden leverden ze gezamenlijk beveiligingsoplossingen voor de zakelijke markt. Voortbouwend op deze samenwerking zal Check Point zijn productportfolio uitbreiden met security appliances die het Israëlische bedrijf in eigen beheer ontwikkelt, fabriceert en ondersteunt.

De overeenkomst tussen Check Point en Nokia wordt naar verwachting in het eerste kwartaal van 2009 afgerond en is afhankelijk van toestemming door toezichthouders.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2819294). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.