Managed hosting door True

Berkhuysen verbaast zich over collega's

 

Erwin Berkhuysen, directeur van Tech Data, verbaast zich erover dat een aantal distributeurs nog altijd geen transportkosten doorberekent aan zijn resellers. "Als leidende partijen als Ingram Micro en Tech Data al maatregelen moeten nemen is het vreemd dat kleinere distributeurs dat niet doen."

Berkhuysen stelt dat zowel Tech Data als Ingram Micro hun organisatie al jaren zo kostenefficiënt mogelijk hebben opgezet. "Wij zagen ons deze zomer al genoodzaakt om verzendkosten te gaan berekenen aan onze resellers. Ik heb me erover verbaasd dat andere partijen dat niet, of veel later pas zijn gaan doen. ETC bijvoorbeeld berekent de transportkosten pas vanaf 1 januari door aan al zijn partners."

Het doorberekenen van de transportkosten past volgens Berkhuysen bij de dienstverlening die de distributeurs hun partners bieden. "Het is niet zo dat we er winst op maken. Het doel is puur om de kosten die we maken te dekken. Op dit moment zitten we heel dicht bij dat punt."

Resellers begrijpen volgens Berkhuysen heel goed dat de distributeurs orders niet meer gratis versturen. "De meeste tenminste wel. Veel resellers brengen het bedrag dat wij vragen rechtstreeks bij hun klant in rekening. Sommigen berekenen het zelfs in drie- of viervoud door."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2817871). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.