Managed hosting door True

Nettowinst Oracle gedaald

 

Terwijl het kalenderjaar 2008 nog niet ten einde is maakt Oracle de cijfers voor het tweede kwartaal van zijn boekjaar 2009 al bekend. Vergeleken met een jaar geleden steeg de omzet van de softwareleverancier maar daalde de nettowinst.

De nettowinst van Oracle kwam in het tweede kwartaal van zijn boekjaar 2009 uit op 1,3 miljard dollar, een daling van 1 procent ten opzichte hetzelfde kwartaal een jaar eerder. De operationele winst (op basis van US GAAP) bedroeg 2,0 miljard dollar. Dit is een stijging van 11 procent ten opzichte van het tweede kwartaal in 2008.

De winst per aandeel bedroeg in het tweede kwartaal 0,25 dollar. Dit is gelijk met de winst in het tweede kwartaal van 2008. De omzet in het tweede kwartaal van 2009 kwam uit op 5,6 miljard dollar, zes procent meer dan een jaar eerder.

De totale omzet uit licenties steeg met 8 procent naar 4,5 miljard dollar. De totale omzet uit nieuwe softwarelicenties nam af met 3 procent naar 1,6 miljard dollar. De omzet uit software updates en productondersteuning steeg met 14 procent naar 2,9 miljard dollar. De omzet uit services bedroeg 1,1 miljard dollar, een daling van 2 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder.

  

Non-GAAP

Op basis van non-GAAP bedroeg de winst 0,34 dollar per aandeel. Dit komt overeen met een stijging van 9 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder. De non-GAAP nettowinst steeg, vergeleken met een jaar geleden 8 procent tot 1,7 miljard dollar. De omzet in het tweede kwartaal van 2009 op basis van non-GAAP steeg met 6 procent naar 5,7 miljard dollar.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2815914). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.