Managed hosting door True

SIDN gaat niet in op protesten

 

toetsenbord online internet muis

De initiatiefnemers van Petitiesidn.nl krijgen voorlopig geen gelijk van de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN). De stichting vindt de tariefswijziging niet onredelijk. Ook zou de petitie door te weinig registrars zijn ondertekend. De pleitbrief is al door driehonderd partijen getekend.

De Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) gaat niet in op de wensen van de initiatiefnemers van petitiesidn.nl. Zij zijn het niet eens met de tariefsverandering van SIDN en willen dat de stichting de tarieven opnieuw aanpast.

Een woordvoerder van de stichting laat weten dat de pleitbrief momenteel door te weinig deelnemers van SIDN wordt gesteund. "Gisteren was de petitie door 298 partijen getekend. Daarvan waren er 167 geen deelnemer van SIDN. We hebben meer dan 2100 deelnemers." Ze kan niet zeggen wanneer de stichting wel met initiatiefnemers van de petitie om tafel gaat zitten.

Niet onredelijk

SIDN vindt de tariefswijziging niet onredelijk. "We hebben de tarieven voor wijzigingen laten vervallen, maar het abonnementsgeld met vijftig euro per kwartaal verhoogd. Dat is geen schokkend bedrag." Volgens de woordvoerder zijn de tarieven in Nederland voor registrars relatief laag in vergelijking met andere landen. "Bij DNS.be betaalt een registrar 2500 euro per jaar. En dan wordt ook nog de eis gesteld dat ze 250 domeinen per jaar moeten registreren."

SIDN veranderde kortgeleden zijn tarieven. Registrars betalen nu een vast abonnementstarief dat met vijftig euro per kwartaal is verhoogd. Ze hoeven echter niet meer te betalen voor wijzigingen. De stichting hoopt zo meer .nl-domeinnamen te registreren. Daarnaast is er een kortingsregeling voor registrars die meer dan tienduizend .nl-domeinen registreren. De korting kan oplopen tot acht procent bij meer dan honderdduizend namen. De korting wordt alleen gerekend vanaf dat aantal en geldt niet voor alle domeinnamen.

Tariefsverhoging

De initiatiefnemers van de petitie vinden de tariefswijziging een tariefsverhoging. Zij vinden dat de concurrentiepositie van de kleinere registrar wordt ondermijnd door de kortingsregeling. De nieuwe tarieven zouden alleen rendabel zijn voor registrars die meer dan vierhonderd wijzigingen per jaar doorvoeren. SIDN zegt echter dat de grens ligt bij honderd wijzigingen per jaar.

Meer dan driehonderd partijen hadden de pleitbrief op 16 december 2008 al ondertekend. Daarnaast is er meer dan 1100 euro opgehaald voor eventuele advocaatkosten.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2811385). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.