Managed hosting door True

'Kredietverzekeraars niet belemmerend'

 

Tech Data heeft "nagenoeg geen" geld verloren door het faillissement van Shops at Work. Directeur Erwin Berkhuysen zegt dat de distributeur goed verzekerd is. In tegenstelling tot Steven Bakker van BAS vindt Berkhuysen de rol van kredietverzekeraars in de it-sector niet te groot.

Tech Data had de afgelopen maanden "al maatregelen getroffen" omdat het niet goed ging met de webwinkelketen Shops at Work, zegt directeur Erwin Berkhuysen. De vraag of hij bedoelt dat de kredietlimiet van Shops at Work naar beneden was bijgesteld beantwoordt de directeur van de broadliner bevestigend.

Tech Data deed zaken met Shops at Work via kredietverzekeraar Atradius, zegt Berkhuysen. "Als een klant dan failliet gaat betaal je wel een bepaalde fee. Maar het overgrote deel van je geld ontvang je gewoon." Kredietverzekeraars hanteren doorgaans een eigen risico van 10 procent voor distributeurs die de kredietwaardigheid van hun resellers verzekeren.

Steven Bakker, CEO van BAS Distributie, zei tegen de redactie van Channelweb de rol van kredietverzekeraars in de ict-markt te groot te vinden. Is Berkhuysen het met Bakker eens dat de verzekeraars belemmerend werken? "Belemmerend vind ik een groot woord. De verzekeraars hebben grote invloed, dat wel. Een beperkt aantal aanbieders betekent een beperkt aantal mogelijkheden. Maar het is toch niet zo dat een partij die voor bedrag X verzekerd kan worden, bij meerdere verzekeraars bedrag X loskrijgt."

Volgens Berkhuysen hebben distributeurs altijd een keuze. "We kunnen ook zaken doen met een reseller op eigen krediet. De vraag is natuurlijk of we dat willen. Een verzekeraar stelt de kredietlimiet niet zomaar naar beneden bij. Wij moeten ons afvragen of we een bepaald risico willen nemen of niet. Business doen is ook risico nemen. Wij zijn een van de weinige distributeurs die zelf nog een professioneel credit management team heeft dat de kredietwaardigheid van een reseller kan onderzoeken."

Berkhuysen geeft toe dat het voor Tech Data gemakkelijker is om op eigen krediet zaken te doen met een reseller dan voor kleinere partijen die minder armslag hebben.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2808809). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.