Managed hosting door True

Ingehuurden boos over tariefsverlaging

 

Euro's, geld, papiergeld, winst (4x3)

Ict-dienstverleners veroorzaken veel ophef door hun brief aan onderaannemers met de vraag de tarieven te verlagen. De onderaannemers zijn vooral boos over de manier van communiceren.

Onderaannemers begrijpen niet waarom ict-dienstverleners een tariefsverlaging vragen voor 2009. Een aantal automatiseerders, zoals Atos Origin, Capgemini, Logica en Ordina, stuurde hun inhuurkrachten een brief waarin wordt gevraagd of soms geëist de tarieven voor het komende jaar met gemiddeld tien procent te verlagen.

"Ik vind het een ouderwetse reactie", zegt directeur Gerjan Mazenier van detacheerder Brunel ICT. "Het is terecht dat ze zich willen wapenen tegen het zware weer dat op komst is. Maar ik kan me niet voorstellen dat dit op de lange termijn veel besparingen zal opleveren." De detacheerder doet met een aantal van de ict-dienstverleners zaken en heeft ook de brieven ontvangen.

Weinig volwassen
Brunel ICT gaat in overleg met haar opdrachtgevers en klanten en hoopt zo tot een andere oplossing te komen. Het detacheringsbureau zegt niet veel last van te hebben van de tariefsverlaging, maar vindt het een weinig volwassen optreden van de dienstverleners. "Het gebeurde ook na het millennium. Toen was het toch anders. Er waren toen veel niet-geschoolde ict'ers aan het werk. Dat je daar een slag overheen maakt, dat begrijp ik heel goed."

Op de artikelen die Computable over de tariefsverlaging schreef, kwamen veel reacties. Het lijkt erop dat de onderaannemers zich vooral storen aan de manier waarop er wordt gevraagd om een verlaging voor het tarief. Zo schrijft Kees: "Uiteraard gaan wij niet akkoord met de vreemde gang van zaken. We zijn benieuwd hoe Atos Origin het aan zijn klanten gaat uitleggen dat we nu elf mensen weghalen op lopende projecten bij bedrijven als KPN." Ook Mich wil best met Atos Origin onderhandelen. "Met geven en nemen is altijd een oplossing te vinden. Als het op deze manier moet dan heb ik maar een woord, namelijk nee."

Gejuicht
De manier van communiceren vanuit de dienstverleners is ook iets dat Brunel stoort. Mazenier: "Als de afdeling Inkoop bij ons de vraag had gesteld hoe wij samen kosten kunnen besparen, dan hadden we gejuicht en in de handen geklapt."

Atos Origin, Capgemini, Logica en Ordina zeggen vanuit de klant vragen te krijgen voor een lager tarief. Brunel ICT wordt indirect met deze vraag geconfronteerd. "We hebben een verzoek gehad voor een lager tarief, verder niet. Wel vragen veel klanten om de tarieven niet te verhogen. Dat is in feite ook een tariefsverlaging", zegt Mazenier.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2807984). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.