Managed hosting door True

Ook Logica vraagt lager tarief van detacheerder

 

Naast Atos Origin en Ordina wil Logica dat zijn onderaannemers de tarieven voor het komende jaar verlagen. Alleen detacheringsbureaus ontvangen van Logica een brief waarin wordt gevraagd het tarief met vijf procent te verlagen.

Ict-dienstverlener Logica heeft zijn leveranciers van tijdelijke medewerkers een brief gestuurd waarin wordt gevraagd de tarieven voor 2009 met vijf procent te verlagen. Ook branchegenoten Atos Origin en Ordina stuurden een dergelijke brief naar hun onderaannemers.

Een woordvoerder laat Computable weten dat detacheerders die zaken doen met Logica is gevraagd of zij hun tarieven met vijf procent willen verlagen. "Dat hebben we gedaan in verband met de macro-economische omstandigheden. De klant vraagt erom." Het is niet duidelijk of de tariefsverlaging ook aan de klant wordt doorberekend. De brief is alleen gestuurd aan detacheringsbureau en niet aan individuele zzp'ers of freelancers. Bij Atos Origin en Ordina ontvingen ook individuele ict'ers zo'n brief.

Niet vrijblijvend
Atos Origin stelt in zijn brief dat het contract wordt verbroken als onderaannemers niet akkoord gaan met de verlaging. Zo stellig stelt Logica het niet in de brief, aldus de woordvoerder. "Maar het is geen vrijblijvende tariefsverlaging."

Ict-dienstverlener Atos Origin vraagt onderaannemers een tariefsverlaging van tien procent. Ordina maakt verschil tussen zzp'ers en intermediairs. Van de eerste groep wordt een tariefsverlaging van tien procent gevraagd. De andere groep wordt gevraagd vijftien procent in prijs te zakken.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2804915). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.