Managed hosting door True

Tom Siebel treedt af als CEO Siebel Systems

 

Tom Siebel, oprichter van Siebel Systems, is afgetreden als CEO van het bedrijf. Hij wordt opgevolgd door Mike Lawrie van IBM.

Tom Siebel blijft voorzitter van de Raad van Bestuur van het bedrijf dat zijn naam draagt. Dit meldt CRN Amerika. De aankondiging dat Lawrie afscheid neemt bij IBM als senior vice president en directeur van de verkoop- en distributiedivisie kwam als een verrassing. Ook zijn nieuwe baan als CEO van Siebel Systems was onverwacht.
Tijdens een teleconference om de veranderingen toe te lichten, vertelde Siebel dat hij al een jaar geleden besloten heeft om zijn rollen van bestuursvoorzitter en CEO te scheiden zodat hij ‘het leiderschap binnen de directie kon versterken’.
Siebel omschreef de verschillende rollen die hij en Lawrie zullen spelen als volgt: ‘Mike is de CEO en Mike leidt het bedrijf. De directie rapporteert aan Mike, ik blijf aan als medewerker en zal ondersteuning blijven bieden bij strategische relaties. Ik ga nergens naar toe.’
Lawrie belooft om een minder egocentrische manager te zijn dan de oprichter, die door heel Silicon Valley beroemd is om zijn humeurigheid en zijn extreme ego. Lawrie zal echter vooral Siebel Systems weer op koers moeten krijgen. De kersverse directeur gaf tijdens de teleconference aan welke richting die koers volgens hem moet nemen. ‘De verwachting van applicatiesoftware verandert. Klanten eisen meer waarde, meer expertise en sneller rendement. De lat is verhoogd voor alle spellers in dit segment die zich moeten gaan concentreren op klanten en hun problemen en waarde moeten leveren. Wie dat lukt zal zich onderscheiden van de rest.’

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/280348). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.