Managed hosting door True

ETC berekent transportkosten door

 

Distributeur ETC berekent vanaf 1 januari transportkosten door aan al zijn relaties. Directeur Henk Snijders zegt dat het door de lage marges onmogelijk is nog langer gratis te bezorgen.

In juli besloot ETC de transportkosten voor zijn producten al door te berekenen aan een deel van zijn relaties. Vanaf 1 januari moet iedereen die bij de distributeur besteld betalen voor de bezorging. Directeur Henk Snijders: "De brandstofprijzen zijn weliswaar aan het dalen maar daar gaat het allang niet meer om. De marges zijn zover gedaald dat we de transportkosten daaruit niet meer kunnen bekostigen. We hebben 140.000 orders per jaar en 180.000 leveringen per jaar. Andere zaken, zoals de technische ondersteuning, vinden we belangrijker om aan te bieden aan onze resellers dan gratis bezorging. Dat is geen toegevoegde waarde waarmee we ons willen onderscheiden."

Snijders wijst erop dat veel andere distributeurs de kosten voor het vrachtvervoer doorberekenen aan hun resellers. Deze zomer maakten onder meer Ingram Micro en Tech Data al bekend resellers voortaan te laten betalen voor het transport van de door hen bestelde producten.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2802365). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.