Managed hosting door True

Atos Origin eist lager tarief onderaannemer

 

Onderaannemers van Atos Origin moeten hun tarieven met tien procent verlagen, anders wil de ict-dienstverlener geen zaken meer met ze doen. Daartoe heeft de ict-dienstverlener een verzoek gestuurd aan onderaannemers. Reden zou zijn dat Atos een sterkere uitgangspositie wil hebben in 2009.

Atos Origin wil dat zijn onderaannemers de tarieven met tien procent verlagen. De dienstverlener heeft subcontracters daartoe een brief gestuurd. De partners moeten, volgens de brief, voor 12 december een voorstel naar de dienstverlener sturen waarin de tarieven tien procent lager zijn dan in 2008.

Het gaat bijvoorbeeld om detacheerders of andere partijen die bij klanten van Atos Origin mensen hebben werken. De ict-dienstverlener wil werken aan een sterke uitgangspositie voor 1 januari 2009, schrijft hij in de brief. "Het doel van deze sterke uitgangspositie is de continuïteit van de dienstverlening van Atos Origin aan zijn klanten te waarborgen, het op peil houden van zijn concurrentiepositie en de inhuur van externe subcontractors op niveau te houden."

Voor het blok gezet
Een van de onderaannemers voelt zich door de ict-dienstverlener voor het blok gezet. Volgens hem verhoogt Atos Origin ook de tarieven bij de klant, waardoor het bedrijf een grotere marge overhoudt. "Dit kost me 40.000 euro. Het lijkt alsof dit is opgelegd door het Franse bestuur en dat zij geen idee hebben hoe de markt in elkaar steekt."

Atos Origin zag tot nu toe af van de gelegenheid een reactie te geven.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2799210). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.