Managed hosting door True

BBned komt mogelijk in de etalage

 

Moederbedrijf Telecom Italia wil af van de Nederlandse internetgrossier BBned. Uit het nieuwste businessplan blijkt dat de Italianen zich voornamelijk willen richten op de Italiaanse en de Braziliaanse markt. Tele2 en T-Mobile zouden in BBned geïnteresseerd kunnen zijn.

De Nederlandse internet- en telecomaanbieder BBned wordt mogelijk afgestoten door moederbedrijf Telecom Italia. De Italianen zinspelen daarop in het nieuwe businessplan dat ze op 3 december 2008 presenteerden. In het plan spreekt de directie de wens uit om zich voornamelijk toe te leggen op activiteiten in Italië en Brazilië, ‘zonder de Argentijnse telecommarkt te verwaarlozen'. Daarmee geeft het bedrijf indirect aan zijn andere markten te willen af te bouwen.

De Nederlandse tak van Telecom Italia heet BBned en levert dsl- en glasvezeldiensten aan de serviceproviders BBeyond (zakelijk), Alice en InterNLnet (particulier). Deze drie bedrijven zijn ook eigendom van de Italianen. BBned heeft driehonderd man in dienst en heeft naar eigen zeggen twaalfduizend zakelijke en zo'n vijftigduizend particuliere klanten. Het bedrijf is gevestigd in Hoofddorp. Een woordvoerster van BBned deelde aan Emerce mee dat er 'concreet niets is bekendgemaakt over verkoopintenties voor Nederland'.

Gegadigden
Mogelijke Nederlandse gegadigden voor BBned zijn T-Mobile en Tele2. T-Mobile is onder de naam Online zelf al internetserviceprovider met voornamelijk particuliere klanten. Tele2 heeft ook al een aanzienlijk marktaandeel in de Nederlandse internetmarkt en kan met de aankoop van BBned zijn positie verstevigen. KPN en zijn dochterbedrijf Telfort zouden door een overname waarschijnlijk een te grote concurrentiepositie krijgen.

Besparing
Behalve de Nederlandse activiteiten zou de Italiaanse telecomreus ook die in Duitsland en Cuba willen afstoten. Het bedrijf verwacht dat dat een besparing van maximaal drie miljard euro kan opleveren.

BBned boekte over het eerste half jaar van 2008 een nettoverlies van zeven miljoen euro. Ondanks het verlies steeg de omzet in die periode met veertien procent tot 41 miljoen euro. Met Telecom Italia gaat het niet veel beter. De onderneming heeft een schuldenlast van 35 miljard euro. In juni werd een ontslagronde van vijfduizend banen aangekondigd. In het businessplan van 3 december 2008 valt te lezen dat daar nog eens vierduizend ontslagen bij komen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2798053). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.