Managed hosting door True

Cebit breidt aantal seminars uit

 

De ict-vakbeurs Cebit in Hannover krijgt meer seminars. Beursbezoekers zullen in 2009 vier dagen lang seminars kunnen volgen, tegen drie dagen in 2008. Er wordt onder meer gesproken over de rol van ict in de oplossing van maatschappelijke vraagstukken.

Bezoekers van de Cebit kunnen op dinsdag 3 maart 2009 een seminar bijwonen rondom ict-oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Een vraagstuk waarover wordt gesproken is de invloed van ict op de uitkomst van democratische verkiezingen. Een ander vraagstuk is de rol die ict kan spelen bij het oplossen van energievraagstukken. En hoe ict in het onderwijs leerlingen beter kan voorbereiden op een carrière in de informatiesamenleving.

De woensdag staat in het teken van mobiliteit en communicatie. Op donderdag is het thema Business 2015. Dan wordt er gesproken over hoe informatietechnologie de manier waarop wij zakendoen verandert. Vrijdags is het onderwerp van het seminar Webciety, de samentrekking die Cebit heeft bedacht voor de termen ‘web’ en ‘society’. Tijdens dit seminar wordt besproken hoe de toekomst van internet eruit zal zien en welke gevolgen daaraan voor economie en maatschappij zijn verbonden.

Paneldiscussie
De seminars hebben telkens dezelfde structuur: om tien uur start het seminar met keynote speeches, om twaalf uur is er een paneldiscussie met experts. Tussen kwart voor twee en vijf uur krijgen seminarbezoekers een op het thema afgestemde rondleiding over het beursterrein aangeboden. Met een toegangsbewijs voor de Cebit zijn deze zogeheten Global Conferences gratis te bezoeken.

Bijdragen aan de verschillende seminars worden geleverd door leveranciers van ict-producten en -diensten als Alcatel-Lucent, Intel, Microsoft, Skype, Lenovo, Dell, Capgemini, IBM en Software AG.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2798038). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.