Managed hosting door True

60 ontslagen bij Avaya België

 

Avaya België overweegt bijna de helft van zijn 150 werknemers aan de deur te zetten. Het collectief ontslag is aangevraagd. Maandag wordt er onderhandeld over de procedure.

Avaya België, dat gevestigd is in Anderlecht, is gespecialiseerd in de de verkoop van call centers en telefonie-oplossingen. Een van de grote klanten is de KBC. Vorig jaar werd een omzet gerealiseerd van 31,5 miljoen euro. Dat er voor 60 werknemers collectief ontslag aangevraagd is, komt toch als een verrassing. Managing director Alain Huys wil en kan weinig informatie bieden: "Het kadert in de aanpassing van de business aan de behoeften van de markt. Het gaat om de optimalisatie van de business."

Avaya werd in mei vorig jaar overgenomen door de venture capitalists Silver Lake en TPG Capital. In januari neemt Kevin Kennedy het roer over als ceo van Avaya. Kennedy is de huidige ceo van de leverancier van optisch materiaal JDS Uniphase Corporation. Charles Giancarlo, voormalig nummer 2 van Cisco, managing director bij Silver Lake en sinds juni interim-ceo en -president bij Avaya, wordt voorzitter van de raad van bestuur.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2796473). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Reacties

Ik vind het niet zo gek, ook al zullen de marges flink zijn, dan nog vind ik 150 medewerkers voor slechts 30 miljoen omzet wel erg veel.

Dit betekend een omzet van slechts 16k per medewerker per maand...

alleen met een marge van zo'n 80 procent is dat volgens mij rendabel.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.