Managed hosting door True

'Stoppen met BPO door Ordina is verstandig'

 

Ronald Kasteel Ordina drie bij vier

Ronald Kasteel, ceo van Ordina

Analisten vinden het verstandig dat Ordina stopt met business process outsourcing (bpo). De markt waarop het bedrijf zich richt is te specifiek en daar zit nu geen groei in. Bedrijven kiezen nu vooral voor bpo omdat ze kosten willen besparen.

Het besluit van Ordina om te stoppen met de business process outsourcing (bpo)-unit is geen onverstandig besluit, volgens experts. "Ordina zette met bpo in op financiële organisaties die nieuwe diensten op de markt wilden zetten. Deze organisaties zijn nu niet van plan dat te doen", zegt Peter Vermeulen, analist bij IDC.

Ook Forrester-analist Andrew Parker vindt het geen vreemd besluit. "In Nederland is er vaak gespeculeerd over de enorme markt voor bpo door de vele verzekeringsorganisaties en banken die er gevestigd zijn. Maar op Delta Lloyd na zijn er geen grote spelers in deze sector die aan bpo doen. Bedrijven kiezen liever voor meer conventionele uitbestedingsdiensten of hebben een alternatief zoals interne gedeelde diensten waarmee dezelfde doelen worden gehaald als bpo."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2793860). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.