Managed hosting door True

Getronics verkoopt laatste BAS-divisie

 

contract deal uitbesteding

Ict-dienstverlener Total Specific Solutions, het bedrijf van de Friese ict-miljonair Rinse Strikwerda, wordt de nieuwe eigenaar van Business Solutions. Dat was de laatste nog onverkochte divisie van Getronics' bedrijfsonderdeel Business Application Services (BAS).

Total Specific Solutions (TSS) koopt de divisie Business Solutions van Getronics. Daarmee rondt Getronics de verkoop af van zijn bedrijfsonderdeel Business Application Services. Eerder verkocht de automatiseerder vier BAS-divisies aan branchegenoot Capgemini.

Waarborg

Ict-dienstverlener Total Specific Solutions, het bedrijf van de Friese ict-miljonair Rinse Strikwerda, sluit volgens een woordvoerder van Getronics het beste aan op wat Business Solutions biedt. In dat onderdeel had de automatiseerder zjin activiteiten voor lokale overheden en de zorgsector ondergebracht.

"TSS richt zich ook op centrale en decentrale overheden en op de grootste vijfhonderd bedrijf in Nederland. Ze zijn actief in de software, business solutions en consultancy", aldus de woordvoerder. "Bovendien heeft het bedrijf toegezegd verder te investeren in deze activiteiten. Dat is een goede waarborg voor alle klanten van Business Solutions en biedt de meeste zekerheid voor alle medewerkers."

Alle achthonderd medewerkers van de voormalige BAS-divisie komen in dienst van Total Specific Solutions. De woordvoerder hoopt de deal begin 2009 te formaliseren. Daarvoor moet de overeenkomst worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten. Er zijn geen financiële details over de overname bekendgemaakt.

Everest

TSS kocht in juli 2008 al een ander onderdeel van Getronics. Het betrof toen Everest, dat hypotheek- en verzekeringsmaatschappijen toepassingen levert  voor de front- en mid-office.

Eind november bleek dat de verkoop van de laatste BAS-divisie nog vertraging opliep, mede door toedoen van de verslechterde financiële situatie in de wereld.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2792298). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.