Managed hosting door True

iMerge concentreert zich op open source

 

Na het afstoten van TakeitNow bereiden visionairs Martijn Hoogeveen en Bert van Gerwen de verkoop van meer e-tail initiatieven voor. Futurumshop.com, HomeZone.nl en Ofix.nl staan in de etalage. De initiatiefnemers richten zich voortaan op open source-ecommerce.

Visionairs Martijn Hoogeveen en Bert van Gerwen hebben hun belang in e-tail broedplaats iMerge uitgebreid van 66% naar 100%. Beide oprichters hadden na de verkoop van TakeitNow  aan AcesDirect in april dit jaar voldoende middelen om tot volledige uitkoop van de overige aandeelhouders over te gaan.

Het starten van een groot aantal op e-retail gerichte activiteiten in de afgelopen tien jaar wordt door Martijn Hoogeveen bestempeld als werken aan 'ecommerce 1.0'. "We verleggen nu de strategische koers volledig naar open source- en open content-gebaseerde projecten. Dat noemen we ecommerce 2.0. In die strategie past dat we afscheid nemen van aandeelhouders en deelnemingen die geen meerwaarde bieden voor deze nieuwe wereldwijde revolutie in ecommerce".

"Met betrekking tot webshopbouwer ICEshop hebben we vorig jaar besloten tot een volledige herontwikkeling van het softwareplatform", aldus managing partner Bert van Gerwen. "Het nieuwe platform Batavi.org is geheel als open source herontwikkeld in ons development office in Kiev. De eerste pilots zijn inmiddels opgeleverd. In het voorjaar verwachten we officieel te kunnen lanceren. Anders dan osCommerce is Batavi geschikt voor hardware handelaren en voor high-end zakelijke klanten."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2783535). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.