Managed hosting door True

CA World - Beheer van virtualisatie is nog uitdaging

 

Bedrijven virtualiseren meer en meer servers in hun ict-omgeving. Het wordt lastig om daarbij overzicht te houden. Goed beheer van de gevirtualiseerde omgeving is steeds belangrijker.

Steeds meer ict-afdelingen hebben moeite met het beheren van virtuele omgevingen. "Vroeger had een bedrijf tweehonderd gevirtualiseerde servers. Nu zijn dat er duizend. Het beheer is niet meer te overzien", zegt vice-president Stephen Elliot van softwareleverancier CA tijdens CA World in Las Vegas.

Een van de problemen waar bedrijven tegen aanlopen is bijvoorbeeld het managen van patches. Hoe weet je nu welke van de duizend virtuele omgevingen zijn gepatcht? Of hoe hou je overzicht over de prestatieniveaus van de verschillende gevirtualiseerde servers? CA-ceo John Swainson in zijn openingstoespraak: "Virtualisatie lost een groot aantal problemen op, maar heeft zelf net zoveel uitdagingen. Het voegt een extra laag complexiteit toe aan een it-omgeving die al complex is."

Meer kostenbesparing
Veel bedrijven denken pas over het beheer van de gevirtualiseerde omgeving na als de eerste kostenbesparingen zijn gerealiseerd. "Maar voor meer besparing is goed beheer nodig", zegt Elliot. Swainson vindt beheer de ‘killer app' voor virtualisatie. "Wat ik bedoel is dat door goed beheer de technologie virtualisatie zijn volledige potentieel zal bereiken en dan pas alle voordelen zal geven die al zo lang worden beloofd."

Nu zien nog alleen grote bedrijven de noodzaak van goed beheer in. "Dat was drie tot vier jaar geleden wel anders", aldus de vice-president. Toen waren bedrijven niet bezig met het beheer van virtualisatie. Toch is hij voorzichtig en vindt virtualisatie nog niet volwassen. "We hoeven steeds minder vaak uit te leggen wat de technologie inhoudt, maar we zijn nog niet bij de volgende stap."

Controle loslaten
Die volgende stap is bijvoorbeeld het automatisch beheren van gevirtualiseerde omgevingen. De beheersoftware verdeelt dan bijvoorbeeld automatisch de workload over de verschillende servers. Maar ict-afdelingen moeten hier volgens Elliot nog erg aan wennen. "Ze moeten leren de tool te vertrouwen en niet de controle te willen houden. Dat zal nog wel een tijdje duren."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2776846). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.