Managed hosting door True

Alcatel in joint venture met TCL Communications

 

Alcatel is een joint venture aangegaan met het Chinese TCL Communications om mobiele telefoons te produceren en te verkopen.

Dit meldt het Amerikaanse persbureau Reuters, dat in de overeenkomst de mogelijkheid ziet dat Alcatel zich terugtrekt uit de productie van mobieltjes. TCL draagt 55 miljoen euro bij aan de joint venture en zal aanvankelijk 55 procent eigenaar zijn. Alcatel heeft een minderheidsbelang van 45 procent door, naast een bijdrage van 45 miljoen euro, ook haar eigen handset-divisie inclusief 600 medewerkers over te hevelen naar de joint venture.
De overeenkomst zet de deur open voor Alcatel om haar activiteiten op het gebied van de productie van mobieltjes te staken omdat ere en optie in opgenomen is die het mogelijk maakt om het aandeel van Alcatel in de joint venture om te zetten in aandelen TCL.
Alcatel kan haar eigendom in de joint venture over vier jaar verruilen voor aandelen TCL. TCL heeft deze optie na vijf jaar. De joint venture heeft de exclusieve rechten over de merknaam Alcatel voor de verkoop en distributie van handsets. De relatie van Alcatel met de belangrijke toeleveranciers blijft bestaan, maar de bedrijven maakten bekend dat TCL in de toekomst de kosten kan verlagen. Dit wordt volgens de bedrijven bereikt door de uitbreiding van het productaanbod en de schaalgrootte van de joint venture. De overeenkomst zal naar verwachting in het derde kwartaal van 2004 afgerond worden.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/277640). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.