Managed hosting door True

CEO Atos Origin stapt al na een jaar op

 

Ict-dienstverlener Atos Origin heeft een nieuwe algemeen directeur. Nog geen jaar na zijn aantreden wordt de Fransman Philippe Germond al vervangen door Thierry Breton (foto). Die gaat de transformatie leiden, die was afgesproken met twee opstandige aandeelhouders.

De Fransman Thierry Breton vervangt zijn landgenoot Philippe Germond als algemeen directeur en bestuursvoorzitter van Atos Origin. Officieel zat Germond nog geen jaar op die functies. De raad van advies van de ict-dienstverlener maakte de nieuwe aanstelling op 16 november bekend.

Bretons belangrijkste taak wordt het ingang zetten van een transformatieplan, waarbij de automatiseerder zich meer richt op zijn kernactiviteiten en op het aandeel van het bedrijf in de markt.

Ruzie

Daarover was in het voorjaar van 2008 veel te doen. Toen probeerden Pardus en Centaurus Capital, twee belangrijke aandeelhouders binnen Atos Origin, de directie nog te wippen om een drastische koerswijziging te forceren. In de ogen van de twee opstandige hedgefondsen presteerde de automatiseerder onvoldoende en had hij geen duidelijke visie. Nadat de fondsen zitting kregen in een nieuwe raad van advies en het bedrijf toezegde om aan hun kritiek tegemoet te komen, werd de ruzie bijgelegd.

Bovendien nam in juni 2008 een nieuwe investeerder voor ongeveer 450 miljoen euro een belang van 17,9 procent in het bedrijf en werd meteen de grootste aandeelhouder.

Minister van Economie en Financiën

Van 2005 tot 2007 was Breton de Franse minister van Economie en Financiën. Daarvoor leidde hij vijf jaar telecombedrijf France Télécom en voordien was hij topman bij automatiseerder Bull.

Scheidend directeur Philippe Germond was officieel per 1 januari 2008 aangetreden. Het is onduidelijk waarom hij zo snel het veld moest ruimen en wat hij gaat doen.

In augustus 2008 stapte Wilbert Kieboom uit de raad van bestuur van Atos Origin. Hij was de enige Nederlander in het managementteam en na zijn vertrek resteerden slechts Fransmannen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2775553). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.