Managed hosting door True

Storage grootste probleem bij e-mailmanagement

 

De bezoekers van het Computable-seminar ECM vinden vooral opslag een probleem bij e-mailmanagement. Gebruikers zijn net hamsters. Een e-mailquota opleggen is daarom geen oplossing.

De opslag van e-mails is het grootste probleem bij e-mailmanagement. Dat bleek tijdens het Computable Seminar ECM donderdag 13 november. Panelexpert Pim Ekelenburg, consultant ECM bij Ordina: "E-mail is nieuw. Daarom wordt er nu nog vooral naar de opslag gekeken. Papieren informatie is in bedrijven beter georganiseerd dan e-mail."

Hogeschool INHolland legt medewerkers geen e-mailquota op. De hogeschool prikt er liever extra opslag bij als dat nodig is. Niet alle bezoekers van het seminar kunnen ze hierin vinden. En ook de panelleden zijn het hier niet helemaal mee eens. "Het is het probleem voor je uitschuiven. Als de total cost of ownership (tco) te hoog wordt, dan moet je wel ingrijpen", zegt panelexpert Jonne Joosten, programmamanager bij You Move.

Het probleem van opslag doet zich bij alle organisaties voor, maar vooral bedrijven die ervoor kiezen alle e-mail te bewaren hebben problemen met storage. De panelleden vinden daarom dat bedrijven niet alle e-mail moeten bewaren. Dat hoeft wettelijk ook niet, zeggen ze. Joosten: "Je moet archiveren wat gearchiveerd moet worden. Privémail hoeft niet worden opgeslagen."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2772706). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.