Managed hosting door True

Gemengde gevoelens over Dell EqualLogic

 

Dell EqualLogic, leverancier van iSCSI en fibre channel storage oplossingen, zegt dat partners belangrijk blijven. Maar distributeur ConsolidateIT zegt dat zijn resellers veel meer moeten concurreren tegen de directe verkoop van Dell.

John Joseph, vice-president marketing enterprise van Dell EqualLogic, en Harry Wilmink, country manager Benelux van Dell EqualLogic, zeggen dat partners nog steeds goede zaken kunnen doen met de storage leverancier. Volgens Joseph kunnen resellers Dell EqualLogic goed combineren met andere server en storage oplossingen. Joseph ziet met name kansen in het virtualiseren van datacenters. "Bijvoorbeeld oplossingen met Microsoft Exchange, Virtual Server of SQL. Maar ook met met Oracle databases, Citrix XenServer en VMware ESX." Volgens Harry Wilmink, country manager Benelux van Dell EqualLogic, kunnen resellers met deze soorten oplossingen groeien in het smb-segment. In Nederland zijn er volgens Wilmink 60 partners actief die onder andere samenwerken met distributeur Consolidate IT.

Dell EMC
Eric Hartsink, manager bij Consolidate IT, zegt dat sinds de overname van EqualLogic door Dell, de concurrentie is toegenomen en dat het daardoor gaat kijken naar nieuwe technologieën. "We zien een verlaging van de prijs en marge en een toename van het aanbod van partijen dat Dell/EqualLogic aanbiedt. Dat zijn bestaande Dell partners, de direct verkoop van Dell en ons voormalige EqualLogic kanaal. Bij het huidige storage kanaal zien we hierdoor een grote interesse ontstaan naar nieuwe technologieën ter onderscheiding van het huidige aanbod. 10 Gigabit ethernet en SSD (solid state drive) zijn hier de grote aandrijvers. Deze nieuwe technologieën en bijbehorende infrastructuur zijn zeer goed betaalbaar en leveren een duidelijk voordeel ten opzichte van de huidige omgevingen; virtualisatie, SQL en toekomst gerichte investeringen." Een bedrijf die deze nieuwe technologieën levert is bijvoorbeeld ip-storage leverancier Nimbus.
 

Nederland
Dell EqualLogic verkoopt op dit moment voor de helft direct en de andere helft indirect. De directe verkoop is gegroeid, maar partners blijven heilig, aldus Wilmink. "Zo is er leadgeneratie voor partners. We zoeken nog in Nederland partners die Dell EqualLogic willen wederverkopen. Vooral in het zuidelijk en noordelijke deel van Nederland. Bijvoorbeeld in Limburg en Groningen. We willen via partners in de markt verder groeien." Volgens Wilmink bijt de directe verkoop en de indirecte verkoop elkaar niet. "Er bestaan soms zeer kleine conflicten. Vaak kiest een eindgebruiker om zaken te doen met een reseller. Dat komt omdat die klanten loyaal blijven aan de reseller."

Dell EqualLogic staat met een Dell stand op de Storage Expo in november op de Jaarbeurs in Utrecht. Consolidate IT staat met een aparte stand naast Dell.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2745741). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.