Managed hosting door True

ECOserver wint Innovation Award

 

ECOserver heeft de Digikring Innovation Award gewonnen in de categorie ICT-neutraal. Ontwikkelaar van de energiebesparende servers Ad van de Put ontving de prijs donderdagavond.

Het Tilburgse ECOserver is leverancier van energiezuinige hardware. Het ECOserver-concept werd ontwikkeld voor de beveiligingsbranche en is inmiddels ook voor hostingbedrijven beschikbaar. 

24 Bedrijven schreven zich in voor de verkiezing. Daarvan werden er zes uitgenodigd om een elevator pitch te houden tijdens een feestelijke bijeenkomst op het hoofdkantoor van SARA Reken- en Netwerkdiensten in Amsterdam. Ad van de Put, oprichter van ECOserver en een van de ontwikkelaars van de energiebesparende servers van het bedrijf wist de jury te overtuigen van het innovatieve karakter van de ECOserver 4in1.

Digikring Groot Amsterdam organiseerde de verkiezing voor innovatieve bedrijven uit het hele land samen met het Klimaatbureau van de gemeente Amsterdam, Nextstage, Sara en AIM. Amsterdam wil de CO2 uitstoot in 2025 met 40 procent verlaagd hebben ten opzichte van 1990.  ECOservers gebruiken volgens Van de Put tot 70 procent minder energie dan een standaard server.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2742085). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Reacties

Het was te verwachten. Hartman Service Center volgt Ecoserver nu al ruim een jaar in hun ontwikkeling en kan alleen maar zeggen dat ze het keihard verdiend hebben. Wedden dat ze er nog veel meer in de wacht gaan slepen ::)

Eindelijk een innovatie die niet door technologoe gedreven is maar door het milieu. Proficiat!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.