Managed hosting door True

Indonesisch toptalent aan de slag in Nederland

 

Ict-dienstverlener BataviaLabs in Amsterdam haalt werknemers uit lagelonenlanden naar Nederland. De specialist in Microsoft-technologie trekt vooral uit Indonesië ict-specialisten aan.

Ict-dienstverlener BataviaLabs heeft al tien jonge Indonesische professionals naar Nederland gehaald. Het Amsterdamse bedrijf regelt de werkvergunning, het vliegticket, huisvesting en training en begeleiding van de kennismigranten.

In Indonesië, waar het bedrijf samenwerkt met een wervingsbureau, studeren veel mensen af in informatica. "We hebben hier een groot tekort aan it-specialisten, landelijk zijn er zo'n 13.000 nodig. Door ze als kennismigrant binnen te halen, kun je beter voldoen aan de vraag van de klant", vertelt directeur Michiel van Otegem.

Niet elke opdracht leent zich voor offshoring, zegt Van Otegem. "Er is minder klantcontact en je moet afwachten of het eindresultaat wordt zoals je dat wilt. Om gaandeweg iets te ontwikkelen, moet je contact hebben met de klant en dat lukt niet als je aan de andere kant van de wereld zit."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2741978). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.