Managed hosting door True

Sun boekt twaalfde kwartaalverlies en reorganiseert

 

Sun Microsystems heeft in het derde kwartaal van boekjaar 2004 wederom een omzetverlies geboekt. Het bedrijf zet bovendien aparte divisies op voor SPARC- en Intel/AMD-gebaseerde producten.

Sun rapporteert een verlies van 760 miljoen dollar voor het kwartaal dat eindigde op 28 maart. De omzet bedroeg in het derde kwartaal 2,65 miljard dollar, 5 procent minder dan dezelfde periode in 2003. Sun ziet haar omzet nu al drie jaar lang continue terug lopen. Een half uur vóór de bekendmaking van de cijfers kondigde het bedrijf het vertrek aan van twee veteranen binnen de Sun-organisatie en werden reorganisatieplannen ontvouwd door Jonathan Schwartz, de nieuwe president en COO van Sun Microsystems. De vertrekkende managers zijn Mark Tolliver, chief marketing & strategy officer, en Neil Knox, executive vice president volume systems products.
De twee worden niet opgevolgd, maar Sun benoemde wel Anil Gadre tot interim chief marketing officer en Brian Sutphin tot vice president corporate development. Voor Tolliver wordt wel naar een opvolger gezocht, maar de functie van Knox komt met de nieuwe plannen van Schwartz te vervallen. De reorganisatie houdt in dat er een splitsing ontstaat binnen de organisatiestructuur tussen de SPARC-gebaseerde serverproducten en de producten die gebaseerd zijn op de processors van Intel en AMD. Voor beide productlijnen worden afzonderlijke divisies opgezet.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/273759). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.